Skip to main content

AbbVie in immunologie

Ongeveer één miljoen mensen in Nederland heeft een immunologische aandoening; ziektes die ontstekingen veroorzaken in het lichaam, chronisch zijn en vragen om langdurig gebruik van geneesmiddelen. AbbVie zet zich al jaren in om mensen met een immunologische aandoening mee te laten doen in de maatschappij.

16 aandoeningen in 3 ziektegebieden

Ruim één miljoen mensen in meer dan 100 landen heeft baat bij AbbVie’s behandelingen binnen de immunologie. In Nederland zijn dat duizenden mensen per jaar. Met onze innovatieve geneesmiddelen helpen we zowel volwassenen als kinderen. Binnen de immunologie bieden we behandelingen voor zestien verschillende aandoeningen in de dermatologie, gastro-enterologie en reumatologie.

Samen het verschil maken

Samen met zorgprofessionals werken we dagelijks aan het verbeteren van zorg. Met initiatieven zoals e-health oplossingen, verbetering van het gesprek tussen arts en patiënt of meer duidelijkheid over het doel van de behandeling, zetten wij ons in om de zorg te verbeteren zodat mensen die zorg nodig hebben, persoonlijker, eerder en beter geholpen worden.

Beter ingelichte mensen vinden makkelijker hun weg in de zorg en krijgen een betere behandeling. Samen met ruim 10 patiënten- en belangenorganisaties werken we aan betere informatie over ziektes en behandelmogelijkheden.

In Nederland doet AbbVie klinisch onderzoek

naar immunologische aandoeningen in 31 ziekenhuizen. In totaal zijn dit 28 onderzoeken waaraan bijna 456 patiënten meedoen

Jarenlange ervaring

Sinds 1997 doet AbbVie klinisch onderzoek naar immunologische aandoeningen. In al die jaren hebben wij robuuste ervaring opgedaan en veel onderzoeksdata verzameld. Er zijn grote stappen gezet. Een wachtkamer op de afdeling reumatologie staat niet meer vol met mensen in rolstoelen. Mensen met de ziekte van Crohn hebben hun ziekte onder controle en kunnen gewoon de deur uit. Steeds meer psoriasispatiënten kunnen zich weer comfortabel voelen op het strand. Dit zijn belangrijke en grote stappen voorwaarts.

Dromen najagen

Nog steeds zijn er mensen die onvoldoende geholpen zijn met de huidige behandelmogelijkheden. Daarom blijven wij ons elke dag inzetten voor nieuw onderzoek, nieuwe mogelijkheden en betere behandelingen. Wij hebben vertrouwen in een toekomst met innovaties, nog meer behandelmogelijkheden en kansen op een beter leven.

AbbVie werkt wereldwijd