Ziektebeelden

Diverse nieuwe geneesmiddelen zijn in ontwikkeling. Onze belangrijkste aandachtsgebieden zijn immunologie , virologie, neurologie en oncologie.

Acute Myeloïde Leukemie (AML)

Acute myeloïde leukemie (AML) is een vorm van bloedkanker die ontstaat in het beenmerg. De bloedkanker ontwikkelt zich razendsnel. Daarom is het nodig om zo snel mogelijk met de behandeling te starten. Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 700 mensen de diagnose AML, waarvan
de meerderheid 60 jaar of ouder is.

Artritis psoriatica

Artritis psoriatica is een combinatie van spondylartritis en psoriasis die zich ontwikkelt bij ongeveer een derde van de mensen met psoriasis.

Chronische Lymfatische Leukemie

Chronische lymfatische leukemie (CLL) is de meest voorkomende vorm van bloedkanker (leukemie) in de Westerse wereld. Hoe de ziekte precies behandeld moet worden, hangt af van de aard van de aandoening.

Colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa valt net als de ziekte van Crohn onder de groep Inflammatory Bowel Disease (IBD).

Hepatitis C (HCV)

Als iemand voor het eerst wordt geïnfecteerd met HCV heet dit de 'acute fase' of 'acute hepatitis C'. Het kan zo zijn dat het lichaam het virus zelf opruimt. Als het hepatitis C virus na zes maanden niet weg is, is er sprake van 'chronische hepatitis C'. Dit komt voor bij 75 tot 85 procent van de patiënten.

Hidradenitis Suppurativa (HS)

Hidradenitis Suppurativa (HS) is een chronische huidziekte. HS wordt ook wel acne inversa, acne ectopica of de ziekte van Verneuil genoemd. Het is niet te genezen, maar de symptomen kunnen met de juiste behandeling onder controle worden gebracht. Een vroege diagnose is belangrijk.

Kinderindicaties

AbbVie houdt zich ook bezig met aandoeningen bij kinderen zoals jeugdreuma (Polyarticulaire JIA en Enthesitis gerelateerde artritis), juveniele psoriasis, juveniele Crohn en juveniele uveïtis anterior.

Myelofibrose

Myelofibrose is een zeldzame bloedziekte die jaarlijks bij ongeveer 140 mensen geconstateerd wordt. De meeste patiënten zijn ouder dan 60 jaar, maar myelofibrose treft ook jongeren.

Narcose (Anesthesie)

Narcose wordt ook wel algehele anesthesie genoemd. Het zorgt ervoor dat dat de chirurg rustig kan opereren zonder dat de patiënt hier last van heeft.

Psoriasis

Plaque psoriasis, ook wel bekend als psoriasis, is een chronische inflammatoire huidziekte.

Reumatoïde artritis (RA)

Reumatoïde artritis is de meest voorkomende inflammatoire reumatische aandoening

Spondyloartritis

Spondylartritis (SpA) is een ziekte waarbij er sprake is van ontsteking van de gewrichten. Als deze ontsteking in de wervelkolom zit, wordt dit axiale Spondyloartritis genoemd. Als de ontsteking in gewrichten op andere plekken in het lichaam zit, dan heet dit perifere Spondyloartritis

Uveïtis

Uveïtis is niet één ziekte. Het is een groep aandoeningen die allemaal worden gekenmerkt door irritatie, zwelling en beschadiging van de verschillende weefsels van het oog.

Ziekte van Crohn

Nederland telt ongeveer 80.000 mensen met een
chronische darmontsteking. Net zoals de ziekte van Crohn valt colitis ulcerosa onder de groep Inflammatory Bowel Disease (IBD). 

Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een van de meest voorkomende aandoeningen van het zenuwstelsel. Meer dan 50.000 mensen in Nederland hebben de ziekte van Parkinson.