Ziektegebieden

Diverse nieuwe geneesmiddelen zijn in ontwikkeling. Onze belangrijkste aandachtsgebieden zijn immunologie , virologie, neurologie en oncologie.

Immunologie

Ongeveer één miljoen mensen in Nederland heeft een immunologische aandoening; ziektes die ontstekingen veroorzaken in het lichaam, chronisch zijn en vragen om langdurig gebruik van geneesmiddelen.

Binnen de immunologie bieden we behandelingen voor verschillende aandoeningen in de dermatologie, gastro-enterologie en reumatologie:

Lees meer over AbbVie in de immunologie.

Neurologie

We komen steeds een stukje verder met ons onderzoek naar neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, Multiple Sclerose en de ziekte van Parkinson. 

Binnen de neurologie hebben we een behandeling voor:

Oncologie

Kanker gaat ons allemaal aan. Maar liefst een op de drie mensen krijgt ooit kanker en dit aantal blijft groeien. Er is nog veel te doen om het leven van mensen met kanker tijdens en na de ziekte te verbeteren. AbbVie is vastbesloten om samen met partners de komende jaren een grote bijdrage te leveren aan zorgverbeteringen en kankerbestrijding.

Binnen de oncologie bieden we een behandeling voor:

Lees meer over AbbVie in de oncologie.

Virologie

We werken samen met verschillende stakeholders om tegemoet te komen aan de behoeften van mensen met hepatitis C en ouders van kinderen met het RS-virus. 

Binnen de virologie hebben we behandelingen voor:

Narcose

Een goede voorbereiding heeft een positief effect op het verloop van de operatie en narcose. Ondernarcose.nl helpt bij de voorbereiding op de narcose. Meer informatie over narcose vindt u hier.