Nederland - Nederlands
selecteer een land

NIEUWS

Op deze pagina treft u berichten van AbbVie Nederland.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling Communicatie.


Reuma Meter DEF 02

eHealth maakt je een betere dokter

Op dinsdag 14 november stond Wouter Bos, reumatoloog bij Reade, op het podium van de Skipr & Emerce eHealth Convention (AbbVie partnersessie). Lees hier het artikel en bekijk de sfeervideo zijn optreden.


Pharmacist exchange whitepage

Waarde van specialisatie: wat kunnen we leren in Manchester?

Een groep van acht apothekers vertrok eind oktober naar Manchester om uit eerste hand te horen hoe daar de superspecialisatie van apothekers werkt, welke rol zij vervullen in het zorgpad en welke structuren daaraan ten grondslag liggen. De belangrijkste vraag die ze beantwoord wilden krijgen: wat kunnen wij leren van onze Britse collega’s?

Lees verder


Lennaert in Biotechnews

Constante stroom nieuwe innovatieve geneesmiddelen

AbbVie bestaat 1 januari 2018 5 jaar. General Manager van AbbVie Nederland Lennaert Rijken blikt terug en kijkt vooruit. “Innovatie zit in het DNA van onze organisatie”

Lees hier het artikel uit BiotechNEWS & LifeSciences van december 2017 (pagina 33).


Print

‘Meer grip op ziekte met de ReumaMeter’

Op 14 november staat Wouter Bos op de e-health convention met zijn verhaal over de ReumaMeter. Bos:'De ReumaMeter is een app die reumapatiënten en hun behandelaars meer grip op het verloop van de ziekte geeft.' 

Lees de blog


Omarm Psoriasis logo

Omarm psoriasis

Met de campagne ‘Omarm psoriasis’ vragen patiëntenverenigingen, artsen en geneesmiddelen bedrijven aandacht voor deze chronische huidziekte. AbbVie is een van de bedrijven die participeren. Ter gelegenheid van Wereld Psoriasis Dag op 29 oktober bracht zangeres Do het nummer 'Omarm je mij' uit.

Lees verder


gptw_list_logo_2017

AbbVie plaats 6 World's Best Workplaces 2017

AbbVie is geëindigd op de 6e plaats in de World’s Best Workplaces lijst van het Great Place to Work Instituut 2017. Naast de benoeming als een Great Place to Work in Nederland en Europa (top 5 behaald in 2017), is er nu ook wereldwijde erkenning voor AbbVie's werkgeversschap.


VIG artikel mesn maatschappij_ tefan

Stefan Florentinus: 'We gaan reuma ooit genezen'

De behandeling van reuma maakt een enorme ontwikkeling door. Ook Stefan Florentinus, medisch directeur bij AbbVie, is enthousiast over de huidige en toekomstige behandelmogelijkheden: ‘Vergeleken met vroeger leven we nu in een totaal nieuwe wereld.’ Lees verder


Print

'Supergespecialiseerde apothekers hebben toekomst'

Op 19 en 20 oktober gaat Bart van den Bemt met 8 apothekers naar Manchester voor een specialist rheumatology pharmacist exchange. In de aanloop naar de exchange geeft hij zijn visie op specialisatie van apothekers. De uitwisseling wordt georganiseerd door biofarmaceutisch bedrijf AbbVie. 

Lees de blog


Geneesmiddel AbbVie  kandidaat voor Galenus Geneesmiddelenprijs

De Galenus Geneesmiddelenprijs 2017  is 3 december  toegekend aan het meest innovatieve en betekenisvolle middel dat het voorbije jaar geïntroduceerd is.

AbbVie is kandidaat gesteld  met Venclyxto/Venetoclax, de eerste selectieve BCL-2 remmer ter behandeling van Chronische Lymfatische Leukemie.

Meer informatie is te vinden:

- In het Persbericht van Stichting Galenusprijs Nederland
- In de serie artikelen van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
Persbericht van AbbVie over  Venetoclax/Venclyxto Europese registratie (9 december 2016)


Registratie voor de behandeling van chronische niet-infectieuze juveniele uveïtis anterior bij kinderen vanaf 2 jaar

AbbVie’s Humira heeft van de Europese Commissie registratie ontvangen voor behandeling van chronische niet-infectieuze juveniele uveïtis anterior bij kinderen vanaf 2 jaar, een aandoening die het gezichtsvermogen ernstig kan aantasten.


icon_pdf_02

De Europese Commissie geeft AbbVie goedkeuring voor Maviret (glecaprevir/pibrentasvir) voor de behandeling van chronische hepatitis C bij de meest voorkomende genotypes (GT1-6)  

Biofarmaceutisch bedrijf AbbVie heeft 28 juli jl. van de Europese Commissie goedkeuring ontvangen voor een pan genotypische behandeling voor volwassenen die chronisch geïnfecteerd zijn met het hepatitis C-virus (HCV). Maviret (glecaprevir/pibrentasvir) is een eenmaal daagse, ribavirine-vrije, 8-weekse behandeloptie voor volwassenen met HCV (GT1-6) infectie zonder cirrose, die niet eerder zijn behandeld 

Lees hier het volledige bericht


file

AbbVie gives back - Week of Possibilities

AbbVie organiseerde eind juni voor de vierde keer op rij de Week of Possibilities. Gedurende deze week hebben 6.000 medewerkers uit  50 landen zich ingezet voor de gemeenschap om zich heen. Zo konden wij als bedrijf samen meer dan 26.000 uur vrijwillerswerk verzetten. Ook in Nederland deden collega’s van onze kantoren in Zwolle en Hoofddorp massaal en enthousiast mee. 

Klik hier om het volledige bericht te lezen.


RZWN 2

Reumazorg Zuid West Nederland richt spreekuur in rond wensen reumapatiënt


Reumazorg Zuid West Nederland en AbbVie slaan de handen ineen om de reumazorg voor mensen in Zuid West Nederland nog beter te organiseren, op maat en volledig georganiseerd rondom de patiënt. Dinsdag 11 juli zetten Joop Harbers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN) en Lennaert Rijken, General Manager van biofarmaceutisch bedrijf AbbVie, hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst. 

 

Lees hier het persbericht


homeride shownieuws

AbbVie Logistics fietst voor Ronald McDonald Huis Utrecht

Zaterdag 24 juni stapt een team AbbVie collega’s op de fiets om gedurende 24 uur in estafette 500 km af te leggen. De  AbbVie Logistics collega's doen dit jaar mee aan de homeride voor Jasmin, het ernstig zieke dochtertje van een collega. De ouders van Jasmin overnachten regelmatig in het Ronald McDonald Huis Utrecht. Donderdag 15 juni mocht een aantal fietsers het eerste homeride t-shirt in ontvangst nemen van Nederlands wielertrots Leontien Van Moorsel. Een SBS shownieuws cameraploeg was hier ook bij aanwezig.
Bekijk hier de uitzending terug.


BioTNews mei 2017

BiotechNEWS: Probeer het maar, laat maar zien dat je plan werkt

Esther, Yick Lan , Jeroen en Tessa vertellen over werken bij AbbVie. "Op elk punt is je loopbaan wordt gekeken wat je ontwikkeling is, wat je sterke punten zijn en hoe dat van toegevoegde waarde kan zijn."

Lees hier het artikel uit BiotechNEWS & LifeSciences van mei 2017.


Lennaert VIG Screenshot

Lennaert Rijken: ‘Duurzaam systeem van samenwerking en vertrouwen’

Lennaert Rijken trad half februari aan als nieuwe General Manager bij AbbVie. Hij is een man met een missie, niet alleen voor zijn bedrijf, maar voor de hele geneesmiddelensector: ‘Onze rol gaat verder dan het ontwikkelen en leveren van medicijnen.’

Lees hier het hele artikel op de website van Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen.


Parkinson brochure uitreiking

Nieuwe brochure over geavanceerde therapieën bij Parkinson

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de ziekte van Parkinson voor het eerst beschreven werd. Tijdens deze speciale Wereld Parkinson Dag – dinsdag 11 april - bracht de ParkinsonVereniging een brochure uit waarin behandelmogelijkheden bij advanced Parkinson op een rijtje zijn gezet. De brochure werd zaterdag 8 april in aanwezigheid van Prinses Beatrix gelanceerd tijdens het 40-jarig jubileumsymposium van de ParkinsonVereniging. Het vormt een mooie aanvulling op de films die in 2016 gemaakt zijn over wanneer deze therapieën ingezet kunnen worden. AbbVie maakte de totstandkoming van deze brochure mogelijk.

Meer informatie over de brochure, klik hier.


Medikidz Pso

Zo'n 30.000 kinderen in Nederland hebben de huidziekte psoriasis, begrip en begrijpelijke uitleg is noodzakelijk

Superhelden geven in stripboek uitleg aan kinderen 
Marieke Seyger, dermatoloog in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, heeft het eerste exemplaar van het stripboek Medikidz leggen uit wat PSORIASIS is, uitgereikt aan patiënt Sarah en haar moeder. Het stripboek legt op een begrijpelijke manier uit wat er precies in het lichaam gebeurt als je psoriasis hebt. Een initiatief van AbbVie in samenwerking met dermatoloog Seyger, de Psoriasis Vereniging Nederland en Medikidz.

Bekijk hier de video.
Lees hier het persbericht.


GPTW portret

AbbVie in de top van Best Workplaces van Great Place to Work

Het biofarmaceutische bedrijf AbbVie heeft de 4e plek veroverd in de prestigieuze lijst van Best Workplaces in Nederland in de categorie “Large & Multinational Companies”. De sterke positie in de top 5 laat zien dat AbbVie’s 330 medewerkers met vertrouwen, trots en plezier naar hun werk gaan. 

Lees hier het persbericht.


Santeon VBH

Medisch Spectrum Twente en AbbVie: reumapatiënten de beste zorg bieden

De ondertekening en daarmee start van een bijzondere samenwerking brengt hen bij elkaar: reumatoloog Mart van de Laar, Santeon-directeur Leonique Niessen en Melanie Boelhouwer en Sabine Koken van AbbVie. Dankzij een subsidie van AbbVie gaat Van de Laar in kaart brengen wat reumapatiënten wereldwijd als behandeluitkomsten wensen. En dat is goed nieuws voor iedereen met reuma.

Lees hier het artikel.


LennaertRijken

Lennaert Rijken nieuwe General Manager AbbVie Nederland

17 februari 2017, Lennaert Rijken is toegetreden tot het management van AbbVie Nederland als General Manager. Rijken neemt het over van Michele Manto die de afgelopen 3,5 jaar aan het roer stond van dit biofarmaceutisch bedrijf. Manto gaat een internationale managementrol binnen AbbVie vervullen.

Lees hier het perbericht


Jos en Mart

Gezondheid, werk en geluk zijn sterk met elkaar verbonden

16 februari 2017, ‘Werk behoort tot de top 3 van wat mensen belangrijk vinden in het leven en kan bijdragen aan levensgeluk. Helaas is voor veel mensen met een chronische aandoening niet vanzelfsprekend. Als partner van het Fit for Work platform proberen we daar verandering in te brengen’, zo sprak Jos Nieveen op het Innovation for Health congres in Rotterdam. Lees meer

Lees hier meer over onze ambities om mensen fit te houden voor werk en privéleven. 


Carre Beeld video Michele

Michele Manto: 'Nieuw kabinet moet vooral positief denken'

21 januari 2017, Een nieuw kabinet moet positief denken en vooral met alle partijen in de zorg de dialoog aangaan. Dat zei Michele Manto, General Manager van AbbVie Nederland onlangs bij het debat 'Politieke Keuzes in de Zorg'.

Lees hier het volledige artikel


Carre beeld scherm_web

Zorgdebat: Minder regels, meer samenwerking 

21 januari 2017, We moeten van wantrouwen naar vertrouwen en van tegenwerking naar samenwerking in de zorg. Dat is één van de belangrijkste conclusies uit het nationaal debat ‘Politieke Keuzes in de Zorg’ op zaterdag 21 januari in Koninklijke Theater Carré. Het debat werd georganiseerd door Platform NieuweZorg en Het Roer Moet Om in samenwerking met AbbVie en VvAA.

Bekijk hier de sfeervideo van de dag. 


reumacentrum_ontwikkelt_handscan_artritis_mmc_medium

Handscan meet ontstekingen bij reumatoïde artritis  

Reumatoïde artritispatiënten worden vanaf nu in Máxima Medisch Centrum (MMC) onderzocht op ontstekingen met behulp van een HandScan. Het ziekenhuis met locaties in Eindhoven en Veldhoven neemt de HandScan als eerste ziekenhuis ter wereld in gebruik in de dagelijkse praktijk. De HandScan is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van AbbVie en Pfizer.

Lees hier het volledige bericht over de HandScan.


icon_pdf_02

EMA  geeft voorwaardelijke goedkeuring voor AbbVie’s Venclyxto® (venetoclax) monotherapie voor moeilijk te behandelen chronische lymfatische leukemie  

Hoofddorp, 9 december 2016 -  Biofarmaceutisch bedrijf AbbVie, heeft voorwaardelijke goedkeuring gekregen van de EMA (European Medicines Agency) voor de introductie van Venclyxto. Venclyxto is de eerste BCL-2 remmer, in tabletvorm (10 mg, 50 mg en 100 mg) voor volwassenen met moeilijk behandelbare CLL.  

Lees hier het volledige bericht

Lees hier over de werkingsmechanisme van Venclyxto


WHF_16_web

Waardevolle discussie over Value Based Oncology tijdens World Healthcare Forum

Een divers panel van experts uit de zorg ging tijdens het World Healthcare Forum op dinsdag 29 november met elkaar in gesprek over ‘Value Based Oncology’. Namens AbbVie had General Manager Michele Manto zitting in het panel tijdens deze break out sessie.

Lees hier het volledige bericht.


reumameter-looptest

Thuis je reuma monitoren met de Reumameter app

Afdeling reumatologie van Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie, heeft op 23 november de Reumameter app geïntroduceerd. Reade biedt met de app als eerste ziekenhuis in Nederland reumapatiënten de mogelijkheid om thuis de reuma te monitoren met bestaande vragenlijsten en iPhone sensoren. AbbVie maakte deze app financieel mogelijk. Lees verder


SMKcongres screenshot Michele

Manto spreekt tijdens Jubileumcongres Maartenskliniek over partnerschap.

Vrijdag 11 november organiseerde de Sint Maartenskliniek het congres ‘ Verder in beweging’ ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan van de in houding en beweging gespecialiseerde kliniek in Nijmegen. Michele Manto spreekt over het partnerschap dat AbbVie onlangs is aangegaan met de Sint Maartenskliniek: de partnerschap-ontdekkingsreis. Bekijk hier het optreden terug.


BioTNews_Onco

AbbVie wil kanker te slim af zijn

Biofarmaceutisch bedrijf AbbVie heeft een sterke Research & Development organisatie die zich hard maakt voor de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen. Twintig jaar is door AbbVie's wetenschappers achter de schermen gewerkt, om nu het verschil te kunnen maken in de kwaliteit van leven van mensen die getroffen worden door kanker.

Lees hier het volledige artikel in de Biotech News & Life Sciences


AbbVie spreekt op NPHFlezing over belang werkbehoud bij chronische aandoening

Op uitnodiging van de Netherlands Public Health Federation (NPHF), sprak AbbVie's Governmental Affairs Director Jos Nieveen op hun jaarlijkse lezing over het belang van werkbehoud bij een chronische aandoening. Nieveen vroeg aandacht voor de dringende noodzaak om uitval te voorkomen van een groeiend aantal werkenden met een chronische aandoening. Vanuit de ambitie om mensen te helpen fit te zijn voor werk en privéleven is AbbVie betrokken bij Fit for Work.

Lees hier het volledige verslag van de NPHFlezing.


AbbVie nummer 1 op Dow Jones Sustainability Index

AbbVie staat dit jaar bovenaan in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) in de categorie biotechnologie. Deze Index is een maatstaf om de prestaties van mondiaal opererende bedrijven in de wereld te bepalen op het gebied van economische, milieu- en sociale criteria. Lees het volledige bericht (Engels).


Contract SMK_web

Aftrap samenwerking Sint Maartenskliniek en AbbVie een feit

Woensdag 31 augustus was de officiële aftrap van de samenwerking tussen de Sint Maartenskliniek en AbbVie. Tijdens een kick-off-bijeenkomst zetten Michele Manto, General Manager AbbVie Nederland, en bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek Mark Van Houdenhoven hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Beide heren zien het partnerschap met enthousiasme tegemoet.

Pdf volledige bericht


icon_pdf_02

AbbVie ontvangt goedkeuring voor de behandeling van uveïtis

AbbVie heeft registratie ontvangen voor een biological (adalimumab) ter behandeling van bepaalde vormen van uveïtis. In Nederland hebben  twintigduizend mensen uveïtis. Hiervan heeft het merendeel uveïtis anterior; een ontsteking aan de voorkant van het oog. Voor de zeldzame, auto-immune variant, waarbij het hele oog (panuveïtis), het middelste gedeelte (intermediaire uveïtis) of de achterkant (uveïtis posterior) van het oog ontstoken is, introduceert AbbVie nu een behandeling.

Pdf volledige bericht


Samenwerking AbbVie en Sint Maartenskliniek

15 juli 2016

AbbVie gaat de komende vier jaar nauw samenwerken met Sint Maartenskliniek. Michele Manto, General Manager AbbVie Nederland: ‘Door deze partnerschap bundelen we de gespecialiseerde expertise van Sint Maartenskliniek met AbbVie’s jarenlange ervaring met een van de meest ingezette biologische geneesmiddelen wereldwijd. Ons gezamenlijke doel is de kwaliteit van zorg verder te verbeteren'. 

Lees hier het bericht van Sint Maartenskliniek over de samenwerking


icon_pdf_02

AbbVie doneert hardloopsponsorbedrag en wordt lid van de Emma at Work club van 1000

6 juni 2016

Maandag 6 juni werd AbbVie officieel lid van de Club van 1000 van Emma at Work met de overhandiging van een cheque - bijeen gebracht door hard te lopen - ter waarde van € 2.500,--. Als lid van de club van 1000 investeert AbbVie de komende drie jaar minimaal 1000 euro per jaar in het bemiddelingsbureau dat jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking begeleidt naar een werkplek die echt bij ze past. 

pdf volledige bericht


icon_pdf_02

General Manager Manto overhandigt boekje met AbbVie’s Fit for Work – initiatieven aan Staatssecretaris Van Rijn

25 mei 2016

Tijdens de EU Fit for Work conferentie “Langer actief door innovatie in zorg en beleid. Sterk voor werkbehoud bij een chronische aandoening” namen Staatssecretaris van Volksgezondheid Van Rijn en Inge Bernaerts, lid van het kabinet van de Europese Commissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Zaken, het boekje in ontvangst met daarin een vijftal Fit for Work initiatieven, die AbbVie faciliteerde in aanloop naar de conferentie. Daarbij hebben patiënten, partners in de zorg, werkgevers en werknemers aanbevelingen voor beleidsmakers opgesteld.

Download het boekje


icon_pdf_02

Manto spreekt op EU conferentie over het belang van werkbehoud bij een chronische aandoening

25 mei 2016

Op woensdagmiddag 25 mei organiseerde Fit for Work samen met de SER de conferentie “Langer actief door innovatie in zorg en beleid. Sterk voor werkbehoud bij een chronische aandoening”. Michele Manto, General Manager van AbbVie Nederland, nam deel aan een panelgesprek over de randvoorwaarden voor werk als behandeldoel. Bekijk het videoverslag van de conferentie die aangemerkt werd als ‘Associated Event’ van het Nederlandse EU voorzitterschap.

Lees meer over de conferentie


icon_pdf_02

AbbVie in de top van Best Workplaces van Great Place to Work

23 maart 2016

AbbVie heeft de vierde plek veroverd in de prestigieuze lijst van Best Workplaces in Nederland.  De stijging in de top 10, onderstreept dat AbbVie een gepassioneerde organisatie is, waar 300 medewerkers het beste uit zichzelf en anderen blijven halen.

pdf persbericht


file

Januari 2016

Tijdschrift ‘Aandacht’ voor mensen met reumatoïde artritis

Samen met ReumaZorg Nederland nam AbbVie het initiatief om een magazine te maken voor mensen met reumatoïde artritis (RA). Allerlei onderwerpen die te maken hebben met leven met RA, komen erin aan bod. Het tijdschrift wordt in een aantal ziekenhuizen aan patiënten meegegeven tijdens het RA spreekuur.

“Daadkracht is mijn manier om te leven met RA”, dat zegt Dyanne Beekman – fashion onderneemster in het tijdschrift ‘Aandacht’. Naast het interview met Dyanne Beekman en verhalen van andere mensen met RA, staan er interviews in het tijdschrift met onder andere reumatologen fysiotherapeuten en verpleegkundigen. De inhoud van het tijdschrift is tot stand gekomen met behulp van een onafhankelijke commissie van reumatologen, verpleegkundigen en de voorzitter van Reumazorg Nederland. Het voorwoord is van de hand van professor doctor J.W.J. Bijlsma.

Bestel het tijdschrift gratis via de website van ReumaZorg Nederland: www.reumazorgnederland.nl


icon_pdf_02

AbbVie’s hepatitis C behandeling nu vergoed voor grote patiëntengroep 

2 september 2015

AbbVie’s hepatitis C behandeling nu vergoed voor grote patiëntengroep
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid kent vanaf 1 oktober 2015 vergoeding toe aan AbbVie’s behandeling tegen chronische hepatitis C. Deze vergoeding geldt voor alle geïndiceerde patiënten, ongeacht het ziektestadium. Dit betekent een belangrijke stap naar meer grip op hepatitis C in Nederland.

pdf persbericht »


icon_pdf_02

AbbVie ontvangt goedkeuring voor de behandeling van hidradenitis suppurativa (HS)

3 augustus 2015

AbbVie heeft van de Europese Commissie (EC) goedkeuring gekregen voor een geneesmiddel ter behandeling van actieve, matige tot ernstige hidradenitis suppurativa (acne inversa) bij volwassen patiënten. Tot nu toe was er geen behandeling geregistreerd voor deze chronische huidziekte, waaraan ongeveer één procent van de Nederlandse bevolking lijdt.

pdf persbericht »


icon_pdf_02

Artikel VOZ magazine: Innoveren in het hart van de zorg 

juli 2015

Verslag van Europees congres – Roadmap for Sustainable Healthcare te Brussel. AbbVie is één van de initiatiefnemers.

pdf artikel »


icon_pdf_02

Verbeterde behandelmogelijkheden vragen om herbezinning hepatitis C zorg 

26 juni 2015

12 Deskundigen geven hun visie en aanbevelingen over noodzakelijke vernieuwing van de hepatitis C zorg in Nederland in een nieuw rapport van de Argumentenfabriek: Toekomst van de hepatitis C Zorg in Nederland. AbbVie nam het initiatief om de onafhankelijke denktank van experts bijeen te brengen om tot een gedragen visie op zorg voor hepatitis C in Nederland te komen.

pdf persbericht »


icon_pdf_02

Artikel BiotechNews & Life Sciences: AbbVie biedt meerwaarde rond geneesmiddelen

mei 2015 

Interview met Michele Manto, General Manager AbbVie Nederland over de passie en ambities van het biofarmaceutische bedrijf.

pdf artikel »


Europese goedkeuring behandeling hepatitis C

16 januari 2015

AbbVie heeft goedkeuring ontvangen van de European Medicines Agency (EMA) voor een nieuwe behandeling van chronische hepatitis C infectie. Het biofarmaceutische bedrijf is in gesprek met het ministerie van VWS en Zorginstituut Nederland over de vergoeding en hoopt dit op zo kort mogelijke termijn rond te hebben.


icon_pdf_02

Artikel: Arbeidsparticipatie chronisch zieken hard nodig voor welzijn en economie

november 2014

Van 30 november tot en met 2 december 2014 vindt het eerste World Healthcare Forum (WHF) plaats in Den Haag. AbbVie is partner van dit Forum en zet arbeidsparticipatie van chronisch zieken op de agenda. “Ondanks de soms hardnekkige opvatting dat werken met een chronische ziekte ongezond zou zijn, zien we dat het tegendeel waar is.”

pdf artikel »


icon_pdf_02

Metingen vanuit patiëntperspectief: sleutel tot betere reumazorg?

November 2014

AbbVie presenteert in samenwerking met enkele reuma-experts een visiedocument waarin zij aangeven hoe metingen vanuit patiëntperspectief kunnen bijdragen aan meer effectieve en patiëntgerichte reumazorg. De deelnemende partijen roepen op tot een gezamenlijke aanpak en investering in patiënt-gerapporteerde uitkomsten (PROMs) in Nederland. Achtergrondinformatie

pdf persbericht »


icon_pdf_02

Grote impact psoriasis verbeeld in kunsttentoonstelling

september 2014

Op 8-10 oktober vindt in Amsterdam (RAI) de expositie Perspectives - Art, Inflammation and Me plaats. In tientallen artistieke uitingen van kunstenaars uit veertig landen wordt de ervaring getoond van mensen die leven met de huidziekte psoriasis. Achtergrondinformatie

pdf persbericht »


icon_pdf_02

Oma en kleinkind ontvangen stripboek over Parkinson van prof. dr. Bas Bloem

26 augustus 2014

Neuroloog professor dr. Bas Bloem uit het Radboudumc, heeft een eerste exemplaar van het stripboek Medikidz en de ziekte van Parkinson overhandigd aan oma H. van het Erve, die de ziekte heeft, en kleindochter Meike. Achtergrondinformatie

pdf persbericht »


icon_pdf_02

AbbVie viert start als nieuw biofarmaceutisch bedrijf met werknemers en patiënten

2 januari 2013

Vandaag markeert AbbVie (NYSE: ABBV) de start als onafhankelijk biofarmaceutisch bedrijf door samen met medewerkers uit meer dan 40 landen, patiënten en het AbbVie management de eerste slag op de beursgong van de New York Stock Exchange van 2013 te geven.

pdf persbericht »

Verlaten abbvie.nl

De AbbVie website die u hebt opgevraagd is bestemd voor inwoners van een bepaald land of bepaalde landen, zoals op die website vermeld staat. Als gevolg daarvan kan de site informatie bevatten over geneesmiddelen en andere producten of het gebruik van die producten die in andere landen of regio's niet is goedgekeurd. Bent u inwoner van een ander land dan waar de site zich op richt, neem dan contact op met uw plaatselijke AbbVie-filiaal om de juiste productinformatie voor uw land te krijgen.

De AbbVie website die u hebt opgevraagd kan worden weergegeven in een andere taal dan van uw land van herkomst.

De AbbVie website die u hebt opgevraagd is mogelijk niet aangepast voor uw schermafmetingen.

Wenst u verder te gaan naar deze AbbVie website?

Afsluiten abbvie.nl

De productspecifieke internetsite die u hebt opgevraagd, is bedoeld voor de inwoners van een bepaald land of bepaalde landen, zoals aangegeven op die site. Als gevolg daarvan kan de site informatie bevatten over farmaceutica en andere producten of het gebruik van die producten die in andere landen of regio's niet is goedgekeurd. Bent u inwoner van een ander land dan de landen waar de site zich op richt, ga dan terug naar AbbVie.com of neem contact op met uw plaatselijke AbbVie-filiaal om de juiste productinformatie voor uw land te krijgen.

De productspecifieke internetsite die u hebt opgevraagd, is mogelijk niet geoptimaliseerd voor uw schermafmetingen.

Wilt u verdergaan naar deze productspecifieke site?

Exit abbvie.nl

Notice

U verlaat nu de website abbvie.nl. AbbVie controleert en bewaakt geen teksten die buiten het domein www.abbvie.nl vallen en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de internetsite die u hebt opgevraagd, of voor links vanuit deze site.

De productspecifieke internetsite die u hebt opgevraagd, is mogelijk niet geoptimaliseerd voor uw schermafmetingen.

Wilt u verdergaan naar deze site?