Skip to main content

‘Juist nu is de behoefte aan gezelschap en positiviteit groot’

24 jun 2021 | Werken bij AbbVie

Het is één van de kernwaarden van AbbVie: ‘Serving the Community’. Op verschillende manieren komt dit tot uiting, waaronder onze jaarlijkse #AbbVieGivesBack dag. Dinsdag 22 juni was het weer zover: een grote groep AbbVie Nederland collega’s zette zich vrijwillig in de voor de gemeenschap.

‘Juist nu, na een jaar waarin iedereen op diverse manieren te maken heeft gehad met de gevolgen van het coronavirus, is de behoefte aan gezelschap en positiviteit groot’, aldus vrijwilligerswerkpartner NL Cares. Gelukkig zijn er genoeg creatieve oplossingen te bedenken die het mogelijk maken om je toch in te zetten voor een ander, en elkaar een hart onder de riem te steken.

Social Clean up

Op de diverse locaties in het land staken de AbbVie collega’s hun handen uit de mouwen, geheel in lijn met de geldende coronamaatregelen. Naast het jaarlijks terugkerende populaire pannenkoeken bakken voor bewoners en medewerkers in de ouderenzorg, werd er dit jaar ook weer gewandeld met senioren. Nieuw op het programma was de Social Clean up: samen met ouderen aan de slag om de buurt een opfrisbeurt te geven door zwerfafval op te ruimen.

Heel AbbVie Bakt

De vrijwilligers @home konden aan de slag met ‘Heel AbbVie Bakt’. Onder de virtuele begeleiding van Elizabeth Lopez – winnaar van Heel Holland Bakt 2021 – werden overheerlijke cupcakes gebakken en daarna aangeboden aan lokale zorglocaties.

 De dankbaarheid voor de inzet van de AbbVie medewerkers was dit jaar ongekend groot en de reacties hartverwarmend.

‘Giving back’ maakt sinds het ontstaan van AbbVie onderdeel uit van onze cultuur en wie wij zijn. Dat doen wij op diverse manieren, waaronder het jaarlijks terugkerend vrijwilligerswerk. Kijk voor meer informatie over onze wereldwijde initiatieven op de website van ons hoofdkantoor (Responsibility).

Wij bedanken onze vrijwilligerswerkpartner NL Cares voor de organisatie van deze impactvolle dag.