Skip to main content

Handen uit de mouwen voor de gemeenschap tijdens AbbVie Week of Possibilities

18 jun 2019 | Werken bij AbbVie

In de week van 10 tot 14 juni hebben wereldwijd weer vele duizenden AbbVie collega’s vrijwilligerswerk gedaan. In het kader van deze ‘Week of Possibilities’ zetten medewerkers van de twee Nederlandse locaties, Hoofddorp en Zwolle, zich dit jaar in voor ouderen, kinderen, mensen met een (niet aangeboren) beperking en mensen die na een moeilijke periode de boel weer op de rit proberen te krijgen.

‘In een paar uurtjes tijd kun je iemand weer dagen of zelfs weken vooruit helpen’, aldus een van de enthousiaste vrijwilligers’. Zo werden er educatieve spellen gespeeld en speurtochten gedaan met kinderen, fleurige bloemstukken gemaakt met ouderen, tuinen onderhouden en wandelingen gemaakt. Ook stond beeldhouwen en houtbewerking met mensen met een beperking op het programma en in een Zwolse logeervoorziening werden kamers geschilderd.

Niet alleen werden de handen flink uit de mouwen gestoken. Tijdens het vrijwilligerswerk komen ook altijd veel gesprekken op gang. ‘Ik ben zwaar onder de indruk van de verhalen die ik heb gehoord. Bijvoorbeeld iemand die heeft moeten vluchten, familie is verloren en nu moet leven met een beperking als gevolg van een infarct. Of ouderen die nauwelijks nog bezoek krijgen en zo blij zijn met even wat extra aandacht. Deze ochtend laat me met een andere blik kijken naar wat nu echt belangrijk is.’

Wij bedanken de AbbVie Foundation voor dit initiatief en onze vrijwilligerswerkpartners Nederlands Cares, Stichting Driezorg en Stichting Present.