Skip to main content

“Heel waardevol om juist nu iets terug te kunnen doen”

24 jun 2020 | Werken bij AbbVie


Dinsdag 23 juni zette een honderdtal AbbVie collega’s zich vrijwillig in voor de gemeenschap. Dit #AbbVieGivesBack initiatief stond dit jaar geheel in het teken van COVID-19 en activiteiten die juist nu impactvol zijn.

Bij verzorgingshuizen in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag bakten AbbVie medewerkers meer dan 1000 pannenkoeken. Deze werden dankbaar ontvangen door zowel bewoners als zorgmedewerkers. Naast bakkers ging een groep klussers aan de slag in stadstuinen en gemeenschapshuizen. De handen werden flink uit de mouwen gestoken voor o.a. een likje verf, het wieden van onkruid, de reparatie van meubels of een flinke schoonmaakbeurt. Daarnaast werden dag- en thuislozen voorzien van speciaal voor hen ingepakte hygiëne kits, inclusief een spontaan gedoneerde lunch. Ook ging een groep collega’s aan de slag met het versturen van een hart onder de riem aan verzorgingshuizen.

Waardevol

Dankzij het mooie weer konden alle activiteiten, waarvan het merendeel buiten was georganiseerd, doorgang vinden. “Veel mensen hebben de afgelopen periode geïsoleerd geleefd. De verhalen zijn vaak schrijnend. Juist nu is het heel waardevol om iets terug te kunnen doen. Het was een mooie ochtend die velen heeft geïnspireerd om dit vaker te doen,” aldus een enthousiaste collega. De activiteiten, inclusief muziekoptredens en meegebrachte versiering, bezorgden menig dankbare glimlach op de gezichten van de toeschouwers die op veilige afstand toekeken.

‘Giving back’ maakt sinds het ontstaan van AbbVie onderdeel uit van onze cultuur en wie wij zijn. Dat doen wij op diverse manieren, waaronder het jaarlijks terugkerend vrijwilligerswerk. Kijk voor meer informatie over onze wereldwijde initiatieven op de website van ons hoofdkantoor (Responsibility).

Wij bedanken onze vrijwilligerswerkpartner NL Cares voor de organisatie van deze impactvolle dag.