Skip to main content

Samen werken aan werkbehoud chronisch zieken

Werkgevers, werknemers, gezondheidszorg en de overheid moeten samen zorgen dat mensen die chronisch of ernstig ziek zijn, kunnen blijven werken. Deze boodschap was de insteek van de Fit for Work – SER conferentie Zorg voor Werk. Sterk voor werkbehoud bij chronische aandoeningen’ op 11 april 2019 in Den Haag.

Twee van de drie mensen met een chronische aandoeningen werken minimaal twaalf uur per week. Het gros van hen vindt dat werk een positief effect heeft op hun gezondheid en levenskwaliteit.

Het kost de maatschappij jaarlijks 26 miljard euro als mensen ziek thuis blijven en niet werken. Deze cijfers blijken uit de impact graphic die Fit for Work tijdens het congres overhandigde aan Erik Gerritsen secretaris-generaal VWS en Gert-Jan Buitendijk directeur-generaal Werk SZW.

Tijdens het congres verdiepten ervaringsdeskundigen, patiëntenorganisaties, zorgverleners, werkgevers en vertegenwoordigers van de ministeries van VWS en SZW zich in het werkbehoud voor chronisch zieken.

Bekijk op Skipr de impressie van de conferentie. AbbVie is founding partner van Fit for Work en maakte de conferentie mede mogelijk.

Lees ook

Skipr: 'VWS en SZW moeten intensiever samenwerken voor chronisch zieken'
Qruxx: Arbeidsgeneeskundige ondersteunt kankerpatiënten Radboudumc

Fit voor werk en privéleven

AbbVie Nederland zet zich al sinds jaar en dag in om mensen te helpen fit te zijn voor werk en privéleven. Bekijk de video