AbbVie’s update met betrekking tot het coronavirus

Nu het nieuwe coronavirus (COVID-19) steeds meer om zich heen grijpt en invloed heeft op onze maatschappij, neemt het aantal vragen over wat AbbVie doet met betrekking tot dit virus toe. We zetten de belangrijkste onderwerpen op een rij. Onze primaire aandacht gaat uit naar de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, behandelaren en patiënten.

Op internationaal niveau werkt AbbVie mee met daarvoor aangewezen zorgautoriteiten en -instellingen aan klinisch onderzoek met betrekking tot COVID-19. AbbVie ondersteunt klinische studies en onderzoek, waarbij we nauw samenwerken met onder andere Europese en Amerikaanse registratie autoriteiten en lokale zorginstituten, zodat alle inspanningen gecoördineerd plaatvinden.

Lees hieronder meer over onze inspanningen:

AbbVie zet zich in om deze volksgezondheidscrisis aan te pakken. We werken hierin samen met internationale zorgautoriteiten en -instellingen. Een greep uit de initiatieven:

  • Deelname aan World Health Organization (WHO) onderzoek, waarin diverse potentiele behandelingen worden onderzocht voor de behandeling van COVID-19
  • Deelname aan een Europees multicenter onderzoek onder opgenomen COVID-19 patiënten
  • Deelname aan het internationale ‘Innovative Medicine Initiative’ ter ondersteuning van onderzoek en de ontdekking van geneesmiddelen tegen COVID-19

Ga voor een volledig overzicht naar de website van ons hoofdkantoor.

We blijven ook de productie, toelevering en voorraad van onze geneesmiddelen over de hele wereld nauwlettend volgen om ervoor te zorgen dat onze patiënten hun geneesmiddelen blijven ontvangen. We verwachten geen verstoring van ons medicijnaanbod voor patiënten als gevolg van COVID-19

 

Als u vragen heeft over het coronavirus in combinatie met het gebruik van geneesmiddelen,  kunt u het beste contact opnemen met uw arts. Uw arts is het beste in staat om medisch advies te geven dat past bij uw individuele situatie.

Voor algemene informatie, tips en adviezen over uw ziekte in relatie tot het coronavirus kunt u de website van de patiëntenorganisatie en het ziekenhuis raadplegen. 

Bent u een geregistreerd behandelaar met vragen over COVID-19 en medicijnen van AbbVie, bezoek dan AbbVie’s medical information website, www.abbviemedinfo.com (Engels) of neem contact op met onze lokale afdeling via e-mail: medinfo.ho.nl@abbvie.com

Onze primaire aandacht gaat uit naar de veiligheid van onze medewerkers, terwijl we ons blijven inzetten voor het beschikbaar maken van geneesmiddelen waar patiënten van afhankelijk zijn.

De volgende maatregelen hebben wij genomen om de gezondheid van medewerkers, behandelaren en patiënten te beschermen:

  • Het grootste gedeelte van onze medewerkers werkt thuis
  • Onze buitendienst bezoekt de komende periode geen ziekenhuizen
  • Alle afspraken met onze partners die wel doorgaan, vinden telefonisch of elektronisch plaats
  • Voor medewerkers die niet thuis kunnen werken, zijn op kantoor strikte maatregelen genomen om het risico op blootstelling aan het virus te beperken en de werkplek zo veilig mogelijk te houden.
  • We moedigen medewerkers aan de instructies van het RIVM te volgen.
  • In lijn met de instructies van de overheid hebben we strikte maatregelen genomen met betrekking tot reizen.

We blijven de situatie op de voet volgen en passen onze maatregelen zo nodig aan.

 

AbbVie houdt de veiligheid van deelnemers aan onze klinische studies, het ziekenhuispersoneel en onze medewerkers voortdurend in de gaten. Waar mogelijk, nemen we voorzorgsmaatregelen. We blijven continue evalueren of er lokale ondersteuning nodig is voor studiedeelnemers, zodat veilige deelname aan onze klinische studies is gegarandeerd.

AbbVie doneert op internationaal niveau $35 miljoen ter ondersteuning van de samenleving en het gezondheidszorgsysteem. AbbVie’s donatie wordt ingezet om overbelaste ziekenhuizen te ondersteunen (via International Medical Corps); bij te springen in de gezondheidszorg in landen die nu het hardst worden geraakt (via Direct Relief) en ter bescherming van de meest kwetsbare groepen in de VS (via Feeding America).

Daarnaast maken we een bedrag vrij voor een nieuw ‘AbbVie COVID-19 Community Resilience Fund’ ter ondersteuning van organisaties in gebieden met beperktere middelen. Lees meer hierover op de website van ons hoofdkantoor.