Skip to main content

AbbVie's update met betrekking tot het coronavirus

Aangezien het coronavirus (COVID-19)  invloed blijft hebben op onze maatschappij, gaan onze inspanningen om te helpen onverminderd door. Onze primaire aandacht gaat uit naar de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, behandelaren en patiënten.

Als internationaal biofarmaceutisch bedrijf is AbbVie betrokken bij diverse initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan het te lijf gaan van deze crisis. Ga voor meer informatie hierover naar de website van ons hoofdkantoor.

Lees hieronder meer over onze inspanningen:

Voorraad

We blijven ook de productie, toelevering en voorraad van onze geneesmiddelen over de hele wereld nauwlettend volgen om ervoor te zorgen dat onze patiënten hun geneesmiddelen blijven ontvangen. We verwachten geen verstoring van ons medicijnaanbod voor patiënten als gevolg van COVID-19.

Patiënten die medicijnen van AbbVie gebruiken

Als u vragen heeft over het coronavirus in combinatie met het gebruik van geneesmiddelen,  kunt u het beste contact opnemen met uw arts. Uw arts is het beste in staat om medisch advies te geven dat past bij uw individuele situatie.

Voor algemene informatie, tips en adviezen over uw ziekte in relatie tot het coronavirus kunt u de website van de patiëntenorganisatie en het ziekenhuis raadplegen.

Voor behandelaren

Bent u een geregistreerd behandelaar met vragen over COVID-19 en medicijnen van AbbVie, bezoek dan AbbVie’s medical information website, www.abbviemedinfo.com (Engels) of neem contact op met onze lokale afdeling via e-mail: [email protected]

Beschermen van onze medewerkers

Onze primaire aandacht gaat uit naar de veiligheid van onze medewerkers, terwijl we ons blijven inzetten voor het beschikbaar maken van geneesmiddelen waar patiënten van afhankelijk zijn.

 

De volgende maatregelen hebben wij genomen om de gezondheid van medewerkers, behandelaren en patiënten te beschermen:

 

  • Het grootste gedeelte van onze medewerkers werkt thuis
  • Afspraken met onze partners vinden zoveel mogelijk telefonisch of elektronisch plaats
  • Voor medewerkers die niet thuis kunnen werken, zijn op kantoor strikte maatregelen genomen om het risico op blootstelling aan het virus te beperken en de werkplek zo veilig mogelijk te houden.
  • We moedigen medewerkers aan de instructies van het RIVM te volgen.
  • In lijn met de instructies van de overheid hebben we strikte maatregelen genomen met betrekking tot reizen.

 

We blijven de situatie op de voet volgen en passen onze maatregelen zo nodig aan.

Impact op klinische studies

AbbVie houdt de veiligheid van deelnemers aan onze klinische studies, het ziekenhuispersoneel en onze medewerkers voortdurend in de gaten. Waar mogelijk, nemen we voorzorgsmaatregelen. We blijven continue evalueren of er lokale ondersteuning nodig is voor studiedeelnemers, zodat veilige deelname aan onze klinische studies is gegarandeerd.

AbbVie’s COVID-19 donatie

AbbVie doneert op internationaal niveau $35 miljoen ter ondersteuning van de samenleving en het gezondheidszorgsysteem. AbbVie’s donatie wordt ingezet om overbelaste ziekenhuizen te ondersteunen (via International Medical Corps); bij te springen in de gezondheidszorg in landen die nu het hardst worden geraakt (via Direct Relief) en ter bescherming van de meest kwetsbare groepen in de VS (via Feeding America).

Daarnaast maken we een bedrag vrij voor een nieuw ‘AbbVie COVID-19 Community Resilience Fund’ ter ondersteuning van organisaties in gebieden met beperktere middelen. Lees meer hierover op de website van ons hoofdkantoor.