AbbVie’s update met betrekking tot het coronavirus

Nu het nieuwe coronavirus (COVID-19) steeds meer om zich heen grijpt en invloed heeft op onze maatschappij, neemt het aantal vragen over wat AbbVie doet met betrekking tot dit virus toe. We zetten de belangrijkste onderwerpen op een rij. Onze primaire aandacht gaat uit naar de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, behandelaren en patiënten.

Op internationaal niveau werkt AbbVie mee met daarvoor aangewezen zorgautoriteiten en -instellingen aan klinisch onderzoek met betrekking tot COVID-19. AbbVie ondersteunt klinische studies en onderzoek, waarbij we nauw samenwerken met onder andere Europese en Amerikaanse registratie autoriteiten en lokale zorginstituten, zodat alle inspanningen gecoördineerd plaatvinden.

Voorraad

We blijven ook de productie, toelevering en voorraad van onze geneesmiddelen over de hele wereld nauwlettend volgen om ervoor te zorgen dat onze patiënten hun geneesmiddelen blijven ontvangen.

Patiënten die medicijnen van AbbVie gebruiken

Wij begrijpen dat u meer wilt weten over het coronavirus in combinatie met het gebruik van geneesmiddelen. Bij vragen over uw behandeling, kunt u het beste contact opnemen met uw arts en/of de website van het ziekenhuis raadplegen. Uw arts is het beste in staat om medisch advies te geven dat past bij uw individuele situatie.

Voor behandelaren

Ben u een geregistreerd behandelaar met vragen over COVID-19 en medicijnen van AbbVie, bezoek dan AbbVie’s medical information website, www.abbviemedinfo.com (Engels) of neem contact op met onze lokale afdeling via e-mail: medinfo.ho.nl@abbvie.com.

Beschermen van onze medewerkers

Onze primaire aandacht gaat uit naar de veiligheid van onze medewerkers, terwijl we ons blijven inzetten voor het beschikbaar maken van geneesmiddelen waar patiënten van afhankelijk zijn.

De volgende maatregelen hebben wij genomen om de gezondheid van onze medewerkers, behandelaren en patiënten te beschermen:

  • Het grootste gedeelte van onze medewerkers werkt thuis
  • Onze buitendienst bezoekt de komende periode geen ziekenhuizen
  • Voor medewerkers die niet thuis kunnen werken, zijn op kantoor strikte maatregelen genomen om het risico op blootstelling aan het virus te beperken en de werkplek zo veilig mogelijk te houden.
  • We moedigen medewerkers aan de instructies van het RIVM te volgen.
  • In lijn met de instructies van de overheid hebben we strikte maatregelen genomen met betrekking tot reizen.

We blijven de situatie op de voet volgen en passen onze maatregelen zo nodig aan.