Skip to main content

Partner in zorginnovatie

Zorg verbeteren doe je samen

Samen het verschil maken in de zorg

In samenwerking met partners in de zorg kijken we naar initiatieven ter verbetering van zorg, zodat mensen persoonlijker, eerder en beter geholpen worden. De rol van AbbVie: die van kennispartner, verbinder en facilitator. Dit resulteert bijvoorbeeld in e-health oplossingen, verbetering van het gesprek tussen arts en patiënt of meer duidelijkheid over het doel van de behandeling.

Innovatie is bij AbbVie onderdeel van de dagelijkse praktijk. Om mensen met complexe aandoeningen te kunnen helpen, moet je blijven innoveren

AbbVie kijkt verder

AbbVie wil graag een verschil maken in het leven van mensen. Dit stuurt ons in wat wij doen en hoe wij dit doen. Een behandeling gaat vaak verder dan geneesmiddelen alleen. Daarom kijkt AbbVie verder. Daar waar barrières zijn in (toegang tot) de zorg, brengt AbbVie belangrijke spelers bij elkaar, bouwt aan coalities en is betrokken bij nieuwe zorginitiatieven. Samen met onze partners kijken we naar gemeenschappelijke ambities en blijven wij ontwikkelen en innoveren om de zorg rondom de patiënt te verbeteren. Ook zetten we ons in voor praktische, emotionele en sociale ondersteuning van patiënten tijdens hun behandeling. De reis van de patiënt (patient journey) is daarbij ons uitgangspunt.

AbbVie heeft een sterk netwerk. Partners, waaronder ongeveer 270 vooraanstaande biotech bedrijven, universiteiten, non-profit organisaties en overheidsorganisaties.

Lange termijn samenwerking in de zorg

Verbetering van zorg bereik je niet van vandaag op morgen. Daarom kiezen wij voor lange termijn samenwerking met zorgorganisaties. AbbVie heeft veel kennis en ervaring opgebouwd binnen de immunologie, virologie, neurologie en oncologie. Daarnaast heeft AbbVie een groot netwerk en expertise in de ziektegebieden waarin we werkzaam zijn, op nationaal en internationaal niveau. Deze kennis en expertise nemen we mee in de samenwerking. 

AbbVie stelt kennis, netwerk en middelen ter beschikking, omdat het onze overtuiging is dat we daarmee de zorg voor de patiënt op de lange termijn écht beter maken

Onze zorgpartners

Onze partners delen onze passie en inzet om grote uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken. Wie zij zoal zijn? Ziekenhuizen, zorgverleners, overheden en patiëntenorganisaties. Samen hebben we maar één doel: de gezondheid van mensen verbeteren. Vanuit veel verschillende disciplines is kennis, expertise en creativiteit nodig om een waardevolle bijdrage te leveren aan de gezondheidzorg.

Een indruk van onze samenwerkingspartners:

Aangesloten bij instanties

AbbVie is actief lid en medeoprichting van Fit for Work Nederland en partner van Emma at Work

AbbVie is lid van