Skip to main content

Waarom AbbVie?

Het is onze missie om mensen met complexe aandoeningen te helpen met onze innovatieve geneesmiddelen en bijbehorende zorgoplossingen. Dat doen wij in ziektegebieden als immunologie, neurologie, oncologie, oogzorg en esthetiek. Van ontdekken, produceren en toegankelijk maken voor patiënten, tot zorgdragen voor levering van onze geneesmiddelen op het juiste moment, op de juiste plek. 

Werken met de patiënt als focus

Bij AbbVie vinden we het belangrijk dat iedereen zich realiseert dat we ons werk doen om een positieve impact te hebben op het leven van patiënten. De initiatieven die we nemen starten dan ook altijd bij de patiënt: de reis van de patiënt is steeds ons uitgangspunt. Deze patient journey is de basis voor onze innovaties, zorgoplossingen en ontwikkelingen. De methodiek geeft ons inzicht in welke patiëntenbehoefte er is; de eerste symptomen, de behandeling en alles er tussenin.


Daarnaast brengen we de ziektegebieden onder de aandacht. Bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse patiëntendagen, zoals Wereld Reuma Dag of Wereld Parkinson Dag. We nodigen dan vaak een vertegenwoordiger van een patiëntenvereniging uit om te vertellen over de ziekte. Of we laten medewerkers zelf ervaren hoe het is om patiënt te zijn tijdens zogenoemde patient experiences.

Ontwikkeling van medewerkers

AbbVie wil een high performing organisatie zijn. Hiervoor is het belangrijk dat medewerkers over de juiste kennis en capaciteiten beschikken.

Daarom besteedt AbbVie veel aandacht aan individuele ontwikkeling. Feedback en coaching staan hierbij centraal. Zo wordt elke werknemer gevraagd een ontwikkelplan te maken. Werknemer, leidinggevende en onze learning organisatie gaan hiermee samen aan de slag. Ieder jaar organiseert AbbVie initiatieven die volledig in het teken staan van ontwikkeling, zoals de Career Development Journey of High Performing Teams. Ook is er een Leadership Development programma waarin nieuwe managers werken aan effectief leiderschap en de ontwikkeling van hun talenten.

Tijdens Coffee Corner bijeenkomsten horen medewerkers over de laatste ontwikkelingen en delen zij behaalde successen.

Persoonlijke ontwikkeling
is van groot belang

Persoonlijk Ontwikkelings Budget (POB)

Medewerkers krijgen een Persoonlijk Ontwikkelings Budget, bedoeld voor trainingen, opleidingen en cursussen. Deze hoeven niet direct met de huidige functie of werkzaamheden te maken te hebben. Wel is het belangrijk dat ze een relatie hebben met werk, persoonlijke ontwikkeling of mentale weerbaarheid. En dat de interne óf externe inzetbaarheid van de medewerker wordt vergroot.

Flexibele arbeidsvoorwaarden in het Individueel Keuze Budget (IKB)

Naast AbbVie’s goede reguliere arbeidsvoorwaarden krijgen medewerkers een percentage van het bruto maandsalaris als Individueel Keuze Budget. Medewerkers krijgen de mogelijkheid om een deel van hun salaris flexibel in te zetten om voor een financiële situatie te zorgen die bij hun persoonlijke situatie past.

 

Vitaliteitsprogramma’s

Vitaliteit is essentieel voor het succes van onze medewerkers. AbbVie ondersteunt zijn medewerkers daarom op vier aandachtsgebieden: gezonde geest, fysiek fit, in evenwicht en sociaal verbonden.

We vinden het belangrijk dat medewerkers goed voor zichzelf zorgen. Daarom is er op kantoor bijvoorbeeld dagelijks vers fruit beschikbaar. En biedt de catering gezonde en zoveel mogelijk verse voeding. Ook kunnen medewerkers zich regelmatig inplannen voor een stoelmassage op kantoor.

Daarnaast heeft AbbVie een abonnement op de Personal Coaching Service van EAP. Deze coaching experts zijn gespecialiseerd in het vergroten van veerkracht, vitaliteit en bevlogenheid. Medewerkers kunnen vertrouwelijk en kosteloos gebruikmaken van hun diensten.

Week of Possibilities

Met dit wereldwijde AbbVie-initiatief leveren wij een bijdrage aan groepen of organisaties die wat extra hulp kunnen gebruiken. Elk jaar zetten onze medewerkers zich gedurende een week in voor de maatschappij met verschillende initiatieven. Door bijvoorbeeld een speeltuin op te knappen of te gaan wandelen met ouderen.

Sporten voor het goede doel

AbbVie’s medewerkers sporten graag samen voor het goede doel. Op een gezonde manier draagt AbbVie bij aan de maatschappij. Door bijvoorbeeld mee te doen aan verschillende hardloopwedstrijden haalden de medewerkers al veel geld op voor Emma at Work. Deze organisatie begeleidt jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking naar werk. Ook de HomeRide is een terugkerend initiatief om al fietsend geld op te halen voor het Zwolse Ronald McDonald huis.