Skip to main content

Oncologie-onderzoek

Samen kanker te slim af zijn. Dat is ons streven, elke dag opnieuw. Omdat we weten dat voor mensen met kanker elke dag telt. Ook in oncologie is AbbVie vastbesloten om samen met partners de komende jaren een grote bijdrage te leveren aan zorgverbeteringen en kankerbestrijding.

Ontdekken, onderzoeken, ontwikkelen

Na ruim twintig jaar onderzoek kunnen we mensen met moeilijk te behandelen chronische lymfatische leukemie (CLL) vandaag de dag een nieuw perspectief bieden. En daar blijft het niet bij. Voor twintig potentiële innovatieve kankergeneesmiddelen verrichten we (pre)klinisch onderzoek in fase 1, 2 of 3.

Meer over onderzoek en ontwikkeling.

We richten ons op de volgende

kerngebieden in oncologie: bloedkanker, longkanker, eierstokkanker en borstkanker

Versnellen, verbeteren, verschil maken

Snel en doelgericht onderzoeken we mogelijkheden om de grenzen voor de patiënten in de zorg te verleggen. Zo maken we ons er sterk voor dat patiënten met bloedkanker in de nabije toekomst chemovrij én tijdelijk behandeld kunnen worden. Daarnaast streven we met nieuwe doelgerichte behandelingen bij longkanker, eierstokkanker en borstkanker ernaar dat patiënten met een zeer slechte prognose een hoopvolle toekomst hebben.

Lees meer over Acute Myeloïde Leukemie (AML)Chronische Lymfatische Leukemie (CLL) en Myelofibrose (MF)

Wereldwijd – ook in Nederland

– voeren we meer dan 250 klinische studies uit bij meer dan 20 tumoren

Samenbrengen, samenwerken, samen zorgen

Om tot het beste resultaat te komen, werken wij nauw samen met wetenschappers, artsen, branchegenoten, gezondheidsautoriteiten, patiënten- en belangenorganisaties. Zodat artsen en onderzoekers snel klinisch onderzoek met ons kunnen opzetten. En ziekenhuizen en kennisinstituten oplossingen kunnen implementeren waarmee we de zorg voor patiënten verder verbeteren.

Meer over samenwerking

Lees meer over AbbVie en Oncologie               

Bekijk de video AbbVie Nederland - Oncologie

Voor twintig potentiële

kankergeneesmiddelen verrichten we (pre-)klinisch onderzoek in fase 1,2 of 3