Skip to main content

Oncologie-onderzoek

Kanker gaat ons allemaal aan. Maar liefst een op de drie mensen krijgt ooit kanker en dit aantal blijft groeien. Er is nog veel te doen om het leven van mensen met kanker tijdens en na de ziekte te verbeteren. AbbVie is vastbesloten om samen met partners de komende jaren een grote bijdrage te leveren aan zorgverbeteringen en kankerbestrijding.

Ontdekken, onderzoeken, ontwikkelen

Na ruim twintig jaar onderzoek kunnen we mensen met moeilijk te behandelen chronische lymfatische leukemie en acute myeloide leukemie vandaag de dag een nieuw perspectief bieden. En daar blijft het niet bij. Voor ruim dertig potentiële innovatieve kankergeneesmiddelen verrichten we (pre)klinisch onderzoek in fase 1, 2 of 3.

Meer over onderzoek en ontwikkeling.

We richten ons op de volgende

kerngebieden in oncologie: bloedkanker en solide tumoren

Versnellen, verbeteren, verschil maken

Snel en doelgericht onderzoeken we mogelijkheden om de grenzen voor de patiënten in de zorg te verleggen. Zo maken we ons hard voor patiënten met bloedkanker met als toekomstig doel een chemovrije behandeling. Daarnaast streven we met nieuwe doelgerichte behandelingen tegen solide tumoren ernaar dat mensen met een zeer slechte prognose een hoopvolle toekomst hebben.

Lees meer over Acute Myeloïde Leukemie (AML)Chronische Lymfatische Leukemie (CLL) en Myelofibrose (MF)

Wereldwijd – ook in Nederland

– voeren we meer dan 168 klinische studies uit bij meer dan twintig solide tumoren en bloedkankers

Samenbrengen, samenbundelen, samenwerken

Om tot het beste resultaat te komen, werken wij nauw samen met wetenschappers, artsen, branchegenoten, gezondheidsautoriteiten, patiënten- en belangenorganisaties. Zodat artsen en onderzoekers snel klinisch onderzoek met ons kunnen opzetten. En ziekenhuizen en kennisinstituten oplossingen kunnen implementeren waarmee we de zorg voor patiënten verder verbeteren.

Meer over samenwerking

Lees meer over AbbVie en Oncologie               

Bekijk de video AbbVie Nederland - Oncologie

Voor twintig potentiële

kankergeneesmiddelen verrichten we (pre-)klinisch onderzoek in fase 1,2 of 3