Innovatieve geneesmiddelen die het verschil maken

Voor mensen die het hard nodig hebben


Wie we zijn

Een onderzoeksgedreven biofarmaceutisch bedrijf

Innovatieve geneesmiddelen ontwikkelen en de zorg in Nederland nóg beter maken. Daarmee maken we het verschil in de levens van mensen.

Wij zijn AbbVie
Wij zijn AbbVie
Wij zijn AbbVie

AbbVie werd in 2013 opgericht als wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf, toen we ons opsplitste van Abbott. Bij dit bedrijf ligt dan ook onze herkomst. Abbott is opgericht in 1888 door arts Wallace Abbott uit Chicago. Daar vind je tot op de dag van vandaag ons hoofdkantoor. Over de hele wereld werken er 50.000 AbbVie-collega's in meer dan 175 landen. 

Onze missie staat vanaf dag één als een huis: we ontwikkelen innovatieve geneesmiddelen voor mensen die het hard nodig hebben. Om de huidige uitdagingen in de gezondheidszorg het hoofd te bieden, bundelen we onze krachten. Daarom werken we samen met zorgorganisaties, zorgverleners en patiënten. 

We streven ernaar om altijd het juiste te doen. Onze integriteit is van het hoogste niveau. Daarmee halen we de hoogste standaarden op het gebied van kwaliteit, naleving en veiligheid.

We zetten ons in voor gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit. In welk geval dan ook. Het is de basis van wie we zijn en waar we voor staan. Het bepaalt hoe we met elkaar omgaan. 

We ondersteunen initiatieven op het gebied van milieu en maatschappij die zorgen voor duurzame groei. Daarmee creëren we een positieve impact voor toekomstige generaties.

AbbVie in een oogopslag
Onze impact in cijfers

In Nederland werken er totaal 400 mensen bij AbbVie. De helft daarvan zet zich vanuit Hoofddorp elke dag in voor de beschikbaarheid van onze geneesmiddelen in Nederland, het juiste gebruik ervan én de zorg eromheen.

In Zwolle werken er 200 collega's voor AbbVie Logistics, verantwoordelijk voor de supply chain planning en distributie van bijna al onze geneesmiddelen wereldwijd. Hier zorgen we ervoor dat het juiste product, op de juiste tijd en bij de juiste klant wordt afgeleverd. 


60+

aandoeningen behandeld
 62MLN+

mensen die elk jaar met onze geneesmiddelen worden behandeld


175+

landen waar onze geneesmiddelen mensen helpen50.000

werknemers die in 70+ landen werken