Skip to main content

AbbVie Care

Meerwaarde bieden rond onze geneesmiddelen

Mensen helpen met onze geneesmiddelen én de zorg eromheen

Bij AbbVie zijn we trots op onze innovatieve geneesmiddelen. We weten ook dat alleen een geneesmiddel soms niet genoeg is om een goed behandelresultaat te behalen. Het gaat er ook om dat je een behandeling kunt volhouden. Daarom bieden wij aanvullend vanuit AbbVie Care ondersteuning, zodat patiënten zich zo veel mogelijk kunnen richten op wat voor hen echt belangrijk is.

Een speciaal ontwikkeld zorgprogramma

AbbVie Care is een zorgprogramma dat samen met patiënten, artsen en verpleegkundigen speciaal is ontwikkeld om patiënten te ondersteunen bij het gebruik van AbbVie medicatie. Dit programma biedt betrouwbare informatie, praktische ondersteuning en handige tips zodat de patiënt in staat is het beste resultaat uit de behandeling te halen.

De inzet en motivatie van de patiënt draagt bij aan het succes van de behandeling. Daar waar het kan, helpen wij mensen meer grip te krijgen op hun ziekte. We ondersteunen ze om zo zelfstandig mogelijk met hun ziekte en geneesmiddel om te gaan.

Patiëntreis als uitgangspunt

Het verloop en de ervaring van een ziekte is voor iedereen anders. Daarom verdiepen we ons in de reis die iemand maakt tijdens zijn of haar behandeling: Patient Journey. Deze methode geeft ons inzicht in wat de patiënten nodig hebben: van de eerste symptomen, tot diagnose, eventuele genezing en alles ertussenin. Ook het behandeltraject en de emotionele én sociale ervaringen brengen wij in kaart.

Zorgoplossingen op maat

Onze zorgoplossingen variëren van praktische informatie waarmee de arts of verpleegkundige de patiënt extra kan ondersteunen, op de behoefte van de patiënt afgestemd materiaal tot handige tools voor juist en op tijd medicatie innemen. We maken dit zo persoonlijk mogelijk door rekening te houden met de persoonlijke kenmerken en overtuigingen van de patiëntengroepen. Bijvoorbeeld: informatie in meerdere talen bij een veeltalige doelgroep, voorleesfunctie bij slechtzienden en logistieke oplossingen bij minder valide chronisch zieke mensen. Daarnaast bieden we zorgverleners ondersteuning op het gebied van logistiek en distributie van onze geneesmiddelen, zodat ze optimale zorg kunnen leveren.