Patiënten op de eerste plaats

Patiënten staan centraal in alles wat we doen: van geneesmiddelen ontwikkelen tot programma's opzetten in de zorg. Het verschil maken, daar draait het om.

AbbVie Care

Niet alleen geneesmiddelen, ook de zorg eromheen

Bij AbbVie zijn we trots op onze innovatieve geneesmiddelen. We weten ook dat alleen een geneesmiddel soms niet genoeg is om een goed behandelresultaat te behalen. Het gaat erom dat je een behandeling kunt volhouden. Daarom bieden wij aanvullend ondersteuning met ons AbbVie Care programma. We helpen nu 4500 mensen in Nederland die leven met een chronische ziekte met AbbVie Care.

De inzet en motivatie van de patiënt draagt bij aan het succes van de behandeling. We bieden ondersteuning om mensen zo zelfstandig mogelijk met hun ziekte en het geneesmiddel om te gaan. Zodat zij zich kunnen richten op wat voor hen echt belangrijk is. 

Ons AbbVie Care programma

Een speciaal ontwikkeld zorgprogramma

AbbVie Care is een zorgprogramma dat samen met patiënten, artsen en verpleegkundigen is ontwikkeld om patiënten te ondersteunen bij het gebruik van onze geneesmiddelen. Dit programma biedt betrouwbare informatie, praktische ondersteuning en handige tips zodat iemand in staat is het beste resultaat uit de behandeling te halen. We helpen mensen meer grip te krijgen op hun ziekte.

Patiëntreis als uitgangspunt

Het verloop en de ervaring van een ziekte is voor iedereen anders. Daarom verdiepen we ons in de reis die iemand maakt tijdens zijn of haar behandeling: Patient Journey. Deze methode geeft ons inzicht in wat de patiënten nodig hebben: van de eerste symptomen, tot diagnose, eventuele genezing en alles ertussenin. Ook het behandeltraject en de emotionele én sociale ervaringen brengen wij in kaart.

Zorgoplossingen op maat

Onze zorgoplossingen variëren van praktische informatie waarmee de arts of verpleegkundige de patiënt extra kan ondersteunen, op de behoefte van de patiënt afgestemd materiaal tot handige tools voor juist en op tijd medicatie innemen. We maken dit zo persoonlijk mogelijk door rekening te houden met de persoonlijke kenmerken en overtuigingen van de mensen die we helpen.