Bij AbbVie geloven we in de kracht van innovatie

Nog steeds zijn er mensen die onvoldoende geholpen zijn met de huidige mogelijkheden. Daarom blijven we ons inzetten voor meer onderzoek, nieuwe oplossingen en betere behandelingen.

tom hudson video thumbnail
In gesprek met Tom Hudson

Chief Scientific Officer bij AbbVie

In gesprek met Tom Hudson

Chief Scientific Officer bij AbbVie


Ik ben elke dag trots omdat we dingen proberen te doen die niemand anders probeert of is gelukt. We willen de eerste zijn.

Tom Hudson, M.D.
SVP, R&D, and Chief Scientific Officer, AbbVie

Onze aanpak

Onderzoek en innovatie zijn het hart van ons bedrijf. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om complexe en moeilijk te behandelen aandoeningen aan te pakken.

Sinds onze oprichting in 2013 hebben we wereldwijd meer dan €45 miljard geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Dit stelt ons in staat om innovatieve geneesmiddelen te ontwikkelen voor mensen die nog niet geholpen zijn met de huidige behandelmogelijkheden. Iedereen heeft recht op zorg, dus we blijven werken om ook aan iedereen zorg te kunnen leveren. 

We richten ons daarbij op een aantal aandachtsgebieden waarin we onze expertise en kennis hebben opgebouwd. Zo kunnen we de grootste impact maken door met nieuwe en betere oplossingen te komen. Deze gebieden zijn immunologie, neurologie, oncologie, esthetiek en oogzorg. 

Onze geneesmiddelen

De kwaliteit van leven van patiënten staat bij ons op één. We ontwikkelen geavanceerde geneesmiddelen om zorg beschikbaar te maken voor iedereen die dat nodig heeft. Dit doen we voor verschillende ziektegebieden.

Onderzoek en ontwikkeling

Ons R&D-werk zorgt voor een dynamische en diverse pijplijn die geneesmiddelen en oplossingen voor patiënten blijft ontwikkelen en leveren. We investeren in belangrijke gebieden in de zorg, gericht op duurzame impact en innovaties. 


Kom bij ons werken

Om innovatieve medicijnen te ontwikkelen, heb je innovatieve mensen nodig - heel veel. Interesse om ons team van gemotiveerde wetenschappers en onderzoekers te komen versterken?