Oncologie

We zijn vastbesloten om samen met partners een grote bijdrage te leveren aan zorgverbeteringen en kankerbestrijding.

Vechten voor kankerpatiënten
Vechten voor kankerpatiënten
Vechten voor kankerpatiënten

Mensen wijden hun leven aan het vinden van een werkend geneesmiddel.

Jennifer
CLL patiënt

Ontdekken, onderzoeken, ontwikkelen

Na ruim twintig jaar onderzoek kunnen we mensen met moeilijk te behandelen chronische lymfatische leukemie en acute myeloide leukemie vandaag de dag een nieuw perspectief bieden. En daar blijft het niet bij. Voor ruim dertig potentiële innovatieve kankergeneesmiddelen verrichten we (pre)klinisch onderzoek in fase 1, 2 of 3. We zetten onze kennis in om nieuwe manieren te vinden om het leven van mensen met kanker te verbeteren.


Onderzoeksinteresses

We zetten ons in voor het maken van specifieke geneesmiddelen die de groei van kankercellen stoppen of ze zelfs helemaal vernietigen. Dit doen we door gebruik te maken van doelgerichte aanpakken die zich richten op de kenmerken van tumoren en de specifieke zwakke punten ervan.  Onze onderzoeksinteresses omvatten:

Aanpak van overlevingsstrategieën van tumorcellen
We onderzoeken hoe we kunnen voorkomen dat kankercellen zich vermenigvuldigen en overleven, en kijken naar minder bekende manieren waarop cellen kunnen 'sterven', zoals necroptose en ferroptose.

Energie voor T-cellen
We proberen manieren te vinden om T-cellen, die belangrijk zijn voor het immuunsysteem, van energie te voorzien, zodat ze actief blijven en kankercellen kunnen blijven aanvallen.

Gerichte aanvallen met antilichamen
We willen krachtige toxines en doelgerichte middelen direct naar kankercellen sturen met behulp van speciale antilichaamgeneesmiddelconjugaten.

Verbeteren van biologische medicijnen
We ontwikkelen nieuwe technologieën om geneesmiddelen te verbeteren die zich richten op zowel vaste tumoren als bloedkanker, waardoor we zeer gerichte behandelingen kunnen maken.

Eiwitafbraak
We proberen nieuwe manieren te vinden om eiwitten in kankercellen af te breken. Dit doen we door speciale geneesmiddelen te ontwikkelen die zich richten op belangrijke eiwitten en de proteasomale afbraak ervan bevorderen.

CAR-T-celtherapieën
We werken aan therapieën waarbij gezonde immuuncellen van een donor zo worden aangepast dat ze kankercellen bestrijden en doden, zonder dat het lichaam van de patiënt ze afstoot.

Onze nieuwste R&D-locatie, onze vestiging in South San Francisco, is het hart van onze onderzoeken op het gebied van oncologie

Aandachtsgebieden oncologie

Kanker gaat ons allemaal aan. Maar liefst een op de drie mensen krijgt ooit kanker en dit aantal blijft groeien. Er is nog veel te doen om het leven van mensen met kanker tijdens en na de ziekte te verbeteren. Daarom blijven we zoeken naar nieuwe manieren om kanker te behandelen.


Bloedkankers

Bloedkanker is een ziekte die bloedvormende weefsels (zoals beenmerg) of het lymfestelsel aantast en het vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden remt. Leukemie, lymfoom en myeloom zijn de meest voorkomende vormen van bloedkanker die bij patiënten worden gezien.


BLOEDKANKERS

Solide tumoren

Veel voorkomende soorten solide tumoren zijn onder meer sarcomen en carcinomen. Deze kunnen zich overal ontwikkelen, inclusief de botten, spieren en organen. Vaak worden deze behandeld met een operatie. We werken aan nieuwe behandelingen voor deze aandoeningen.

Het gaat om meer dan bijblijven met de ontwikkelingen. Het gaat om lef tonen en risico's nemen om de wetenschap vooruit te helpen.

Chris Tse, Ph.D.
Executive Director, Oncologie, Discovery Research, AbbVie