Oogzorg

Onze eerste oogdruppels tegen allergieën leidde tot meer onderzoek en innovaties voor complexe oogaandoeningen.

Bescherming van het gezichtsvermogen

Je ogen zijn het venster naar de wereld. Bij sommige aandoeningen of ziektes zijn je ogen echter gevoelig voor ontsteking of beschadiging en kan slechtziendheid het gevolg zijn. Daarom focust AbbVie zich op (nieuwe) behandelingen die het gezichtsvermogen behouden en beschermen.

Blindheid en verlies van gezichtsvermogen treffen meer dan 1 miljard mensen over de hele wereld. Vanaf onze eerste ontdekking in 1948 bij Allergan, nu onderdeel van AbbVie, hebben onze wetenschappers onderzoek gedaan naar oogziekten en de behandeling van de voor- en achterkant van het oog. Vandaag de dag bouwen we voort op die kennis, met een focus op neurodegeneratieve aandoeningen van het netvlies en oogoppervlakteziekten. We onderzoeken de genetische basis voor bepaalde ziekten. Dit stelt ons in staat om innovatieve geneesmiddelen op de markt te brengen en beter patiënten beter te helpen.


Oogwetenschappers van AbbVie richten zich op het bestrijden van oogziekten en het verbeteren van de zorg.

Onderzoeksinteresses

Elk jaar krijgen steeds meer mensen te horen dat hun ogen minder goed worden door ouderdom en levensstijl. Wij doen onderzoek en ontwikkelen geneesmiddelen om de zorg voor verschillende oogziektes beter te maken en echt iets te veranderen voor mensen.

Ons onderzoek richt zich op behoeften van patiënten en vormt de basis voor nieuwe behandelingen. Die behandelingen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen goed kunnen blijven zien en om blindheid te voorkomen. Onze onderzoeksinteresses omvatten:

Het verbeteren van de zorgstandaard
Begrijpen hoe ons lichaam werkt en waarom we bepaalde ziektes krijgen, zodat we sneller en effectievere geneesmiddelen voor oogziektes kunnen ontdekken. 

Nieuwe benaderingen vinden
Innovatie op het gebied van behandelingen, zoals werkingsmechanismen, verlengde afgifte van geneesmiddelen of gentherapie. Zodat patiënten sneller en beter geholpen zijn.

Samenwerken
Krachten bundelen met innovatieve zorgpartners om de wetenschappelijke kennis in te zetten in de praktijk en zorgpaden binnen de oogzorg te verbeteren.

Geavanceerde technieken
Toepassen van geavanceerde beeldtechnieken om te kijken hoe oogziektes verlopen en om sneller van wetenschappelijke inzichten naar behandelingen te gaan.


Hoewel er geen draaiboek is om een pionier te zijn, moeten we ons blijven richten op de behoeften van patiënten.

Mike Robinson, M.D.
VP, Clinical Development, Oogheelkunde, AbbVie

Oogzorg aandachtsgebieden

We richten ons op enkele van de meest uitdagende oogziekten, waaronder:


AANDACHTSGEBIEDEN oogzorg

Wil je deel uitmaken van een doelgericht oogzorgteam?


Ontdek onze carrièremogelijkheden.