Onderzoek en ontwikkeling

We investeren in belangrijke gebieden in de zorg, gericht op duurzame impact en innovaties. 

De toekomst is wat we ervan maken

We focussen ons op het vinden van betere manieren om patiënten de juiste geneesmiddelen te bieden. Dit doen we door te kijken naar hoe we onze behandelingen op maat kunnen maken of personaliseren. De stem en de ervaring van de patiënt is hierin leidend. We investeren in belangrijke gebieden en technologieën in de zorg, zoals data convergentie, gepersonaliseerde geneeskunde, genetica en genomica, patiëntgerichte geneesmiddelenontwikkeling, therapeutische modaliteiten en geavanceerde technologieën.

Onze investeringen in deze gebieden stimuleert de innovatie binnen onze pijplijn, vergroot de kans op succes van onze behandelingen en verbetert de oplossingen de we patiënten bieden.

Discovery Files: The Eureka Moment Behind a Scientific Discovery
Discovery Files

The Eureka Moment Behind a Scientific Discovery

Discovery Files

The Eureka Moment Behind a Scientific Discovery


Innovatiegebieden

Data convergentie

We integreren verschillende gebieden en specialistische kennis in één kennisplatform, waardoor we efficiënter gegevens verzamelen, analyseren en toepassen om inzichten te genereren die de levens van patiënten verbeteren.

Gepersonaliseerde geneeskunde

We gebruiken geavanceerde technologieën om geneesmiddelen sneller te laten werken, en zetten ons diepgaande begrip van ziektemechanismen in om de juiste patiënt op het juiste moment met het juiste medicijn te bereiken.

Genetica en genomica

Door middel van een van de grootste genomica onderzoeken ter wereld, is het ons doel om een ​​beter begrip op te bouwen van ziektebiologie en menselijke gegevens om cruciale beslissingen voor geneesmiddelen beter te onderbouwen.

Patiëntgerichte geneesmiddelenontwikkeling

Van samenwerken met patiënten tot het diversificeren van onze klinische studies - onze wetenschappers passen inzichten van patiënten toe om producten en oplossingen te ontwikkelen die echt het verschil maken in hun levens.

Therapeutische modaliteiten

Onze R&D toolbox - een mix van traditionele en geavanceerde modaliteiten - zetten we in om de beste oplossing te vinden voor een specifiek doel. Deze modaliteiten omvatten bijvoorbeeld gen- en celtherapieën en conjugaten van antilichamen.

Geavanceerde technologieën

In zowel vroege, experimentele projecten als vergevorderde programma's maken we gebruik van end-to-end geavanceerde technologieën in R&D, zoals kunstmatige intelligentie en machine learning, celgeneratietherapieën en meer.

Progressie
~50
nieuwe moleculaire entiteiten
Studies
75
+
klinische studies
Impact
60
+
aandoeningen behandeld
Investering
€6.2
mld
jaarlijkse R&D-investering

Publicaties

Onze onderzoeken worden vaak erkend in top peer-reviewed wetenschappelijke journals. We delen onze inzichten om de wetenschap te bevorderen en de gezondheidszorg te verbeteren. Samen vergroten we onze impact.