Neurologie

Onze innovaties brengen ons dichterbij betekenisvolle veranderingen voor mensen met neurologische aandoeningen.

Moeilijk te behandelen aandoeningen

We zijn toegewijd aan het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve oplossingen om moeilijk te behandelen neurologische aandoeningen aan te pakken. We komen steeds een stukje verder met ons neurowetenschappelijk onderzoek naar aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, migraine, de ziekte van Parkinson en spasticiteit na een beroerte.


Met nieuwsgierigheid en veerkracht richten onze wetenschappers zich op het ontdekken van nieuwe inzichten die kunnen helpen bij betekenisvolle veranderingen voor patiënten.

Eric Karran, Ph.D.
VP, Discovery Neuroscience Research, AbbVie

Onderzoeksinteresses

We zetten ons in om nieuwe manieren te vinden om chronische neurologische aandoeningen te behandelen. Ons onderzoek richt zich op verschillende gebieden:

Verbetering van ziektemodificatie
We zoeken naar nieuwe therapieën en combinaties van geneesmiddelen en apparaten die de kern van de ziekte kunnen beïnvloeden en mogelijk genezen. Hierbij ligt de nadruk op pathologische eiwitten, mitochondriale/lysosomale functie, proteostase, neuro-inflammatie, neuroprotectie en neurorevalidatie. 

Omgaan met ziektesymptomen
We proberen oplossingen te vinden voor de cognitieve klachten en gedragsproblemen bij neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

Genetische, moleculaire en fysiologische inzichten
Ons onderzoek richt zich op de genetische, moleculaire en fysiologische aspecten van neurologische aandoeningen om meer inzicht in de ziekten te krijgen.

Neurologisch onderzoek van AbbVie vindt onder andere plaats in ons Bioresearch Center in Massachusetts en ons Center of Excellence in Californië

Neurologie aandachtsgebieden

De impact van neurologische aandoeningen is groot. En juist daarom blijven we doorgaan om nieuwe oplossingen te vinden voor patiënten. Binnen de neurologie richten we ons op de volgende aandoeningen.

AANDACHTSGEBIEDEN neurologiePlatform voor patiënten

Samen doen we er alles aan om de kwaliteit van leven van mensen met neurologische aandoeningen te verbeteren. Daarom hebben we het platform Verder met Parkinson voor patiënten ontwikkeld. Hier staat overzichtelijke informatie over parkinson en een zelftest om meer inzicht te krijgen in de klachten en effectief met de arts het gesprek aan te gaan. Zodat mensen de zorg krijgen die het beste bij de ze past.