Nederland - Nederlands
selecteer een land

Klinisch onderzoek

Met klinisch onderzoek krijgen we antwoord op wetenschappelijke vragen. Mensen die behandeld worden in ziekenhuizen, werken mee aan deze onderzoeken. Zo komen we te weten of een nieuw middel inderdaad effectief én veilig is.


Samenwerken met artsen

In heel Nederland voeren we veel klinische onderzoeken uit. In academische ziekenhuizen, maar ook in algemene ziekenhuizen. We werken dan nauw samen met de behandelend artsen. Deze samenwerking zorgt voor een hoge kwaliteit van onderzoek.


Testen

Zodra geneesmiddelen uit ons laboratorium komen, gaan we ze testen. Dan start fase 1 van het onderzoek: we kijken naar hoe iemand op het nieuwe geneesmiddel reageert en welke dosering nodig is. Dit gebeurt over het algemeen bij gezonde vrijwilligers maar afhankelijk van de aandoening ook wel direct bij zieke vrijwilligers waar het geneesmiddel voor is bedoeld. Ziet alles er goed uit? Dan betrekken we in fase 2 vrijwilligers met de aandoening om na te gaan of het geneesmiddel aan de verwachtingen voldoet. Hierbij gaan we verder op de resultaten uit fase 1. In fase 3 onderzoeken we de uiteindelijke doseringen in grotere patiëntengroepen. Ook vergelijken we het nieuwe geneesmiddel dan met een bestaand middel of placebo om het verschil in werkzaamheid te kunnen vaststellen.Deze onderzoeken worden over het algemeen in meerdere landen uitgevoerd. 


Goedkeuring aanvragen

Uiteindelijk verzamelen we resultaten uit alle deelnemende landen. Na een succesvolle fase 3, vragen we goedkeuring aan bij de autoriteiten. In Europa is dat de European Medicines Agency (EMA). Krijgen we groen licht? Dan mogen we het nieuwe geneesmiddel introduceren in alle landen die behoren tot de Europese Unie.


Resultaten op lange termijn

Ook doen we onderzoek naar onze geneesmiddelen die al zijn goedgekeurd. In fase 4 volgen we de veiligheid van het middel op lange termijn. Daarnaast verzamelen we wereldwijd alle aan ons gemelde bijwerkingen en controleren deze op consistentie met de reeds bekende meldingen.


Bekijk de video over klinisch onderzoek bij AbbVie Nederland

Wilt u meer informatie over het verloop van klinische studies en wat het betekent om hieraan deel te nemen, ga dan naar AbbVieOnderzoek.nl

 


Klinisch Onderzoek bij AbbVie

Verlaten abbvie.nl

De AbbVie website die u hebt opgevraagd is bestemd voor inwoners van een bepaald land of bepaalde landen, zoals op die website vermeld staat. Als gevolg daarvan kan de site informatie bevatten over geneesmiddelen en andere producten of het gebruik van die producten die in andere landen of regio's niet is goedgekeurd. Bent u inwoner van een ander land dan waar de site zich op richt, neem dan contact op met uw plaatselijke AbbVie-filiaal om de juiste productinformatie voor uw land te krijgen.

De AbbVie website die u hebt opgevraagd kan worden weergegeven in een andere taal dan van uw land van herkomst.

De AbbVie website die u hebt opgevraagd is mogelijk niet aangepast voor uw schermafmetingen.

Wenst u verder te gaan naar deze AbbVie website?

Afsluiten abbvie.nl

De productspecifieke internetsite die u hebt opgevraagd, is bedoeld voor de inwoners van een bepaald land of bepaalde landen, zoals aangegeven op die site. Als gevolg daarvan kan de site informatie bevatten over farmaceutica en andere producten of het gebruik van die producten die in andere landen of regio's niet is goedgekeurd. Bent u inwoner van een ander land dan de landen waar de site zich op richt, ga dan terug naar AbbVie.com of neem contact op met uw plaatselijke AbbVie-filiaal om de juiste productinformatie voor uw land te krijgen.

De productspecifieke internetsite die u hebt opgevraagd, is mogelijk niet geoptimaliseerd voor uw schermafmetingen.

Wilt u verdergaan naar deze productspecifieke site?

Exit abbvie.nl

Notice

U verlaat nu de website abbvie.nl. AbbVie controleert en bewaakt geen teksten die buiten het domein www.abbvie.nl vallen en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de internetsite die u hebt opgevraagd, of voor links vanuit deze site.

De productspecifieke internetsite die u hebt opgevraagd, is mogelijk niet geoptimaliseerd voor uw schermafmetingen.

Wilt u verdergaan naar deze site?