AbbVie #1 Best Workplaces 2021 in Nederland

8 juni 2021 - AbbVie heeft de eerste plaatst behaald op de lijst van Best Workplaces Nederland 2021 in de categorie Multinational Companies. “Een fantastisch resultaat waar ik super trots op ben na een ongekend uitdagend jaar”, aldus Lennaert Rijken, General Manager van AbbVie BV.

Great Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties en erkent de hoogst scorende organisaties met de titel Best Workplace. Rijken: “COVID-19 stelde ons voor nieuwe uitdagingen met grote invloed op onze manier van werken. En dat in een jaar waarin we ook een groep nieuwe collega’s mochten verwelkomen door de overname van Allergan. Voor iedereen was het om verschillende redenen dus een jaar van wennen, aanpassen, leren en integreren. Ondanks alles hebben we het positieve AbbVie gevoel vast weten te houden. Het laat zien dat we op de goede weg zijn en geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Best Place to Work for All
Jan Dikker, Directeur Supply Chain bij AbbVie Logistics, verantwoordelijk voor de wereldwijde logistiek en supply chain: “Het is de uniforme AbbVie cultuur en onze gezamenlijke ambitie om impact te maken op het leven van patiënten die ons wereldwijd met elkaar verbindt. Het maakt ons succesvol, ook in tijden van grote veranderingen. Vanuit onze kernwaarde ‘We zijn een divers en inclusief bedrijf’ hebben we afgelopen periode ook extra ingezet op ‘Being a Best Place to Work for All’. We besteden extra tijd aan het ophalen van input uit de organisatie en reflectie. Ik ben blij met de waardering die we hiervoor krijgen.”

Great Place to Work vraagt de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Naast vragen naar de mening van de medewerkers, weegt Great Place to Work het werkgeversbeleid mee in het onderzoek, onder andere op het gebied van ontwikkelen, werving en belonen. Meer informatie over het werkgeversbeleid van AbbVie is te vinden op de werkgeverspagina op de website van Great Place to Work

Over Great Place to Work
Al 35 jaar helpt Great Place to Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op de werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place to Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place to Work biedt op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke(re) organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging van de onderzoeksresultaten. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 7.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Kijk op www.greatplacetowork.nl voor informatie over het onderzoek.