AbbVie verwelkomt nieuwe algemeen- en medisch directeur


Twee nieuwe gezichten in het management team van AbbVie BV: Ignacio Tudurí als algemeen directeur en Jonathan Briers als medisch directeur. Beide artsen brengen zowel ziekenhuis ervaring als internationale kennis van de zorg- en farmaceutische sector met zich mee.

Ignacio (Nacho) Tudurí, begon zijn carrière als neuroloog in zijn geboorteland Spanje. In 2002 maakte hij de overstap naar de farmaceutische sector en werkte voor diverse bedrijven. Tudurí: “Ik zag een kans om een grotere groep patiënten tegelijk te helpen.” Binnen AbbVie bekleedde hij de afgelopen ruim tien jaar diverse internationale functies met toenemende verantwoordelijkheid. “AbbVie staat aan de vooravond van een reeks nieuwe introducties en ons portfolio is de afgelopen jaren al flink uitgebreid. Vanuit internationaal perspectief heb ik altijd met veel interesse gekeken naar het Nederlandse zorglandschap. Ik kijk ernaar uit om het beter te leren kennen en mijn bijdrage te leveren aan het voor patiënten toegankelijk maken van onze innovatieve geneesmiddelen.”

Jonathan Briers is opgeleid als arts aan de Universiteit van Manchester in het Verenigd Koninkrijk en werkte de afgelopen 30 jaar bij verschillende farmaceutische bedrijven in Frankrijk, België en de VS. De afgelopen 15 jaar heeft hij als Medical Director bij een aantal bedrijven in Nederland gewerkt en heeft inmiddels de Nederlandse nationaliteit. “Het Nederlandse zorgstelsel staat binnen Europa aan de top. Toch is er nog steeds een grote groep mensen die we onvoldoende kunnen helpen. AbbVie zet er op in om in nauwe samenwerking met zorgprofessionals de patiëntenzorg in Nederland naar een nog hoger niveau te brengen. Daar maak ik mij ook graag sterk voor. Met uiteindelijk doel: de beste zorg voor de individuele patiënt.”

Briers startte zijn werkzaamheden bij AbbVie 1 februari 2022 en Tudurí ging 1 maart van start als algemeen directeur.