AbbVie in de top van Best Workplaces 2020


16 juni 2020 – Het biofarmaceutische bedrijf AbbVie heeft de vierde plaats behaald op de lijst van Best Workplaces Nederland 2020 in de categorie ‘Multinational Companies’. De plaatsing is een bevestiging dat AbbVie medewerkers op de locaties in Hoofddorp en Zwolle plezier in hun werk hebben, trots zijn op wat zij doen en met vertrouwen samenwerken.

“Voor de zesde keer op rij staan we in de top 10. Een mooi resultaat en beloning voor de inspanningen die wij hier allemaal dagelijks voor leveren”, aldus Lennaert Rijken, General Manager AbbVie BV. "De inzet en toewijding van onze medewerkers maakt ons succesvol. We vinden het daarom heel belangrijk dat zij zich kunnen ontwikkelen, breed inzetbaar zijn en goed in hun vel zitten. Als organisatie bieden wij hiervoor handvatten en tegelijkertijd stimuleren we iedereen om hierin eigen verantwoordelijk te nemen.”

Jan Dikker, Directeur Supply Chain bij AbbVie Logistics, verantwoordelijk voor de wereldwijde logistiek en supply chain: “Wij willen een geweldige werkplek zijn voor iedereen die bij ons werkt. Daar maken wij ons wereldwijd sterk voor. De inzichten uit de GPTW geven ons jaarlijks waardevolle input om te blijven groeien als organisatie. Ik ben blij met de waardering die we hiervoor krijgen. Het laat zien dat we nog steeds op de goede weg zijn. Een werkplek creëren waar mensen het beste uit zichzelf kunnen halen, daar draait het om.”

Organisaties die op de lijst van Best Workplaces staan, hebben een werkomgeving ontwikkeld waarin vertrouwen, trots en plezier centraal staan. Great Place to Work vraagt de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Naast vragen naar de mening van de medewerkers, weegt Great Place to Work ook het beleid (onder andere op het gebied van ontwikkelen, werving en beloning) mee in het werkgeversonderzoek.

Over Great Place to Work

Al 35 jaar helpt Great Place To Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place To Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place To Work geeft op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging hiervan. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 7.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Kijk op www.greatplacetowork.nl voor informatie over het onderzoek en op www.greatplacetowork.nlbestworkplaces/nederland/2020 voor de volledige lijst.