Skip to main content

Wie we zijn: innovatief biofarmaceutisch bedrijf

Ons bedrijf richt zich op moeilijk te behandelen ziekten. Maar ons werk gaat verder dan dat. Mensen helpen fit te zijn voor werk en privéleven. Daar doen we het voor. Wij zijn AbbVie: sterk gefocust en op onderzoek gericht.

Wereldwijd werken bij AbbVie 50.000 medewerkers in meer dan 175 landen. Onze medewerkers zijn gepassioneerd, veelzijdig en divers: van arts tot bioloog, van apotheker tot organisatieadviseur, van marketeer tot patiëntenvoorlichter. In multidisciplinaire teams gaan we voor het beste resultaat.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Chicago. In Nederland werken  ongeveer 400 mensen, waarvan ruim 200 zich vanuit Hoofddorp dagelijks inzetten voor de beschikbaarheid van onze geneesmiddelen, het juiste gebruik ervan én de zorg eromheen. In Zwolle hebben wij circa 200 collega’s, die samen verantwoordelijk zijn voor de internationale logistiek en supply chain.

AbbVie staat beursgenoteerd onder ABBV.

AbbVie’s missie

Het is onze missie om mensen met complexe aandoeningen te helpen met onze innovatieve geneesmiddelen en bijbehorende zorgoplossingen.

Mensen en de kwaliteit van hun leven staan bij ons op de eerste plaats. Dit stuurt ons in wat wij doen en hóe wij dat doen. Voor iedereen die vertrouwt op onze geneesmiddelen en voor iedereen die bij ons werkt.

Patiënten: Focus op wat er echt toe doet

Een ziekteproces is heel persoonlijk. Daarom richten wij ons op wat voor de patiënt het meeste telt. De reis die iemand doormaakt tijdens zijn of haar ziekte is altijd ons uitgangspunt, van eerste symptomen tot behandeling en alles daar tussenin.

Farmaceutische wetenschap: Oplossingen voor de moeilijkste uitdagingen

Innovatie zit in het DNA van onze organisatie. Focus, volharding en samenwerking zijn drie belangrijke pijlers in onze R&D-visie. We focussen ons op zes aandachtsgebieden  waarin al veel is bereikt, maar ook nog grote medische voortuitgang te boeken is:

Partnerschap in de zorg: Samenwerken om het verschil te maken

Zorg verbeteren doe je samen. AbbVie gaat lange termijn samenwerkingen aan met partners in de zorg: ziekenhuizen, universiteiten, klinische experts, overheid en belangenorganiaties. Door krachten te bundelen, is meer mogelijk en kunnen we echt het verschil maken.

Verantwoordelijkheid: Gepassioneerd in ons werk, verantwoordelijk in onze acties

Bij AbbVie gaat het niet alleen om wat we doen, maar ook om hoe we het doen. We zetten ons in voor: 

 • verbetering van gezondheidsuitkomsten
  We richten ons op complexe, moeilijk te behandelen aandoeningen en proberen de toegang tot de gezondheidszorg te verbeteren.
 • verantwoordelijk gedrag
  Dit is de basis van hoe we werken. We wilen duurzame groei stimuleren binnen een ethische, transparante cultuur. Diversiteit binnen AbbVie is belangrijk, zodat we een afspiegeling zijn van de wereld om ons heen. 
 • bijdrage aan de samenleving
  We vinden het belangrijk om door samen te werken, ons in te zetten voor groepen of organisaties die wat extra hulp kunnen gebruiken. 
   

Bedrijfscultuur: mogelijkheden werkelijkheid maken

Wij zijn een diverse, inclusieve organisatie. Werken bij AbbVie is meer dan een baan. Mensen helpen, we doen niets liever dan dat. We hebben veel gemeen met de mensen voor wie we het allemaal doen. Per slot van rekening zijn wij in de eerste plaats zelf ook vrienden, broers, zussen, ouders en soms ook patiënt.

AbbVie’s geschiedenis in de biofarmacie

AbbVie werd in 2013 opgericht als wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf. Onze herkomst ligt in Abbott, opgericht in 1888 door arts Wallace Abbott uit Chicago.

Onze naam geeft de verbinding tussen het verleden en de toekomst weer. Toen AbbVie een eigen bedrijf werd, ontstond een nieuw soort onderneming: een biofarmaceutisch bedrijf. Hierin verenigen we de expertise en solide basis van een farmaceutisch bedrijf met het innovatieve vermogen en het ondernemerschap van de biotechnologie. Door deze bijzondere combinatie kunnen we een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheidszorg.

AbbVie Logistics (VLOG), Zwolle

AbbVie Logistics (Zwolle) is AbbVie’s International Supply Chain Control Tower. Vanuit Zwolle verzorgen ongeveer 170 mensen de supply chain planning en distributie voor alle geneesmiddelen wereldwijd, behalve voor de Amerikaanse markt. Vanuit deze ‘Control Tower’ zijn we ervoor verantwoordelijk dat het juiste product op de juiste tijd en bij de juiste klant wordt afgeleverd. In Zwolle is de voertaal Engels. In Zwolle werken meer dan 20 verschillende nationaliteiten en je hoort daar meer dan 20 verschillende talen.

Het is niet alleen een pakje, maar het is een patiënt!

de juiste plaats, de juiste tijd, de juiste persoon 

In Venlo zit ons internationale UPS/AbbVie distributiecentrum. Hier vindt de distributie van
onze geneesmiddelen over de hele wereld plaats.